Badevand i vandland

Det var nogle rigtigt drilske problemer, vi løb ind i for nogle uger siden i det store vandland, hvor jeg har ansvaret for den tekniske installation. En af mine medarbejdere opdagede en dag, at vores Ph meter viste en alt for høj surhedsgrad i vandet. Og den slags kan være sundhedsskadeligt, så vi var tvunget til at lukke hele vandlandet. Vi knoklede for at finde fejlen, men kunne ikke konstatere noget forkert i tilsætningen af klor eller andet til badevandet.

Vores temperaturføler viste den rigtige temperatur, og vandet havde tilsyneladende også den korrekte viskositet. I rensebeholderne viste en niveaumåling også korrekt, så vi følte efterhånden, at vi havde grå hår i hovedet.

Jeg besluttede så at måle vandets surhedsgrad med en anden Ph måler, og den viste, at vi lå mageligt indenfor toleranceområdet. Med andre ord var det vores indbyggede Ph meter, der var opstået en fejl i. Der var med andre ord alligevel ikke noget problem med badevandet, så vi kunne sagtens åbne igen, men det var blevet lidt sent på dagen, så jeg besluttede at vente med åbning til næste morgen og så benyttede tiden til et grundigt tjek af hele anlægget.

Med pumperne kørende kunne vi med vores flowmåler konstatere, at der var den rigtige ledningsevne i rørsystemerne, Og vores manometer fortalte os, at der var det korrekte differenstryk mellem indgang og udgang fra pumperne.

Vi testede vores level sensor med en ekstern niveaumåler, og også her var alt i orden, så vi kunne åbne for publikum med god samvittighed.

Badevand i vandland
Rul til toppen