Bodybuilding og kreatin

Det var lige ved at udvikle sig til et voldsomt skænderi mellem min kone og vores søn på 18 i går, da han modtog en pakke med posten. Min kone spurgte ham nysgerrigt, hvad der var i pakken, og han fortalte, at det var kreatin, som han ville bruge til at understøtte sin styrketræning i fitnesscentret.

Min kone blev straks mistænksom og kom vel til at tænke på anabolske steroider, som man jo har hørt om som et middel, nogle unge mænd bruger i bestræbelserne på at skaffe sig en flot og muskuløs krop. Hun blev selvfølgelig nervøs for, at han var ved at rode sig ud i noget dumt.

Han forsøgte at forklare hende, at der er tale om et helt uskadeligt stof, som er fuld lovligt og anerkendt. Det giver ham mulighed for at træne i længere tid, før musklerne syrer til, og på den måde kan han hurtigere nå det resultat, han gerne vil med sin bodybuilding, forklarede han.

Jeg listede lige så stille ind til computeren og søgte efter stoffet på nettet. Her fandt jeg ud af, at der er tale om et stof, som i forvejen findes i vores muskler, og som i de foreskrevne doser på ingen måde er skadeligt. Jeg skyndte mig tilbage til stuen og nåede lige akkurat at dæmpe min kone ned med min nye viden, så diskussionen ikke skulle udvikle sig til et egentligt skænderi. Hun sagde pænt undskyld for sin mistanke om ulovlige stoffer, og så var idyllen genoprettet.

Bodybuilding og kreatin
Rul til toppen