Den bedste tandlæge i verden

Det var en vis portion sommerfugle i maven, da jeg for et par måneder siden stod i den situation, at jeg sammen med min kone skulle forlade Danmark, fordi jeg af mit firma var blevet udstationeret i to år i Mexico. Både min kone og jeg er ærkedanske, og vi har begge to boet hele vores liv på Frederiksberg, så når man nu har rundet de 40 år og skal flytte så langt væk, giver det selvfølgelig anledning til de omtalte sommerfugle.

Vi fik i god tid pakket de nødvendige ejendele sammen og sendt af sted i en container til Cancun i Mexico, hvor vi skulle bo. Vi rejste fra København på en flot og solbeskinnet efterårsdag og glædede os selvfølgelig til at komme til Mexico.

Allerede et par uger efter vores ankomst til Cancun fik jeg problemer med en kindtand, som gjorde meget ondt. Jeg var simpelthen nødt til at finde en tandlæge for at få gjort noget ved problemet, men jeg var ikke så lidt betænkelig ved situationen, for hvordan mon standarden på tandlæger er i Mexico? Jeg sendte en venlig tanke til min tandlæge på Frederiksberg gennem mange år, men jeg kunne jo ikke rejse så langt bare på grund af en dårlig tand.

Jeg spurgte en anden udstationeret dansker i vores firma, og han beroligede mig med, at mexicanske tandlæger bestemt har en høj standard, og samtidig er de billige i sammenligning med danske tandlæger. Kollegaen anbefalede mig en bestemt tandlæge, som han havde brugte et par gange i de halvandet år, han havde opholdt sig i Cancun.

Jeg fik en tid hos den pågældende tandlæge samme dag, og den mexicanske tandlæge talte heldigvis udmærket engelsk, så vi ikke havde problemer med kommunikationen. Han undersøgte den smertende tand og fastslog, at den nærmest var ved at rådne væk, så han ville bestemt anbefale mig at få den fjernet og erstattet af et implantat.

I forvejen har jeg et andet implantat i munden, og jeg mindedes den ret omfattende operation, det havde været at få dette implantat i København. Og jeg mindedes også med ærgrelse prisen, for selv om tandlægen derhjemme reklamerede med billige implantater, måtte jeg alligevel punge ud med det meste af 20.000 kr.

Nu var jeg imidlertid i en helt anden økonomisk situation, fordi mit firma havde sørget for en omfattende sundhedsforsikring, som også dækker tandlægeregninger, så jeg behøvede slet ikke tænke på prisen.

Min mexicanske tandlæge trak min syge tand ud og fjernede den betændelse, der var dannet ved tandroden. Da han var færdig, satte han sig hen til en computer for at udarbejde et tilbud til mig på et implantat. Jeg må erkende, at jeg blev næsten chokeret over det tilbud, han kom frem med, for han ville udføre alt arbejdet for lige under 1.000 US-Dollars – svarende til under 6.000 danske kroner. Og så understregede han endda, at han ville anvende de absolut bedste materialer, der findes.

Tre besøg senere hos tandlægen var jeg så udstyret med et flot og billigt implantat.

Den bedste tandlæge i verden
Rul til toppen