Den rigtige pris på fagforening?

Når du skal vælge en fagforening er det ikke altid kun prisen du skal kigge på. Det kan være en rigtig stor fordel at være medlem af en fagforening der kender din branche og derfor kender problemstillingerne der kan være. Men er det pengene værd at melde sig ind i en fagforening der koster mere end 5 gange så meget som en konkurrerende? Det mener flere og flere at det ikke kan.

De rigtig dyre fagforeninger mister i hvert fald mange medlemmer i disse år, mens de billige fagforeninger får flere medlemmer.

Der er mange der ikke gider betale for den kamp fagforeninger deltager i politisk. Specielt er det ikke interessant for mange højreorienterede at se et stort beløb fra deres kontingent går til LO som støtter venstrefløjen. Denne kamp har de billige fagforening fuldstændigt skrottet og de bruger slogans som, ”vi kæmper ikke partiernes kamp, kun din”. Og dette er sådan set også sandt. Med de billige fagforeninger får du også juridisk bistand, hvis du skulle have brug for det.

I sin tid var det de dyre fagforeninger der kæmpede for at vi i Danmark har et af verdens bedste arbejdsmarkeder. Men mange mener at denne kamp er kæmpet og at man ikke behøver de store tilskud til LO mere.

Den rigtige pris på fagforening?
Rul til toppen