Efterskole, en oplevelse for livet

Flere og flere unge vælger at tage et år på efterskole, og det er der mange forskellige grunde til. De fleste efterskoler har specialiseret sig indenfor forskellige interesseområder. Det kan eksempelvis være idræt eller scenekunst – eller mere specifikt: sejlsport, drama eller golf. Der er mange forskellige muligheder, og det kan derfor også være svært at finde den helt rigtige skole, hvor man passer bedst ind.

Målet med et efterskoleår er altså at få en masse nye venner, give den gas indenfor ens interesseområde(r) og for manges vedkommende – forbedre sig bogligt. For efterskolen er ikke bare et “slap af”-år. Det er som en fuldstændig anden grundskole, og der skal knokles med lektier, for at følge med. For pludselig er der ikke ligeså meget fritid som man er vant til. Man har mange timer, fordi der pludselig skal ligge en fodboldtræning eller en musikøver inde midt i det hele.

På en efterskole bor man sammen med 2-4 personer på værelset. Det er et chok for mange, når man pludselig ikke bare kan lukke og låse sin dør, og være alene, men at der er mennesker omkring en hele tiden. Det kan til gengæld også være ret så positivt. På sådan et efterskoleværelse kan man få venner for livet, og man nøjes ikke bare med at se dem et par timer om dagen – næ, man er sammen med dem stort set døgnet rundt.

Der er mange fantastiske ting ved efterskolen, men rent praktisk er der et stort minus – det koster kassen! Ikke alle forældre har råd til at sende deres børn på efterskole. En enlig mor med en gennemsnitlig indkomst og 2 børn – et meget normalt scenarie i dagens Danmark – kan have svært ved at betale for et efterskoleår, hvis ikke der har været sparet op i mange år. Til gengæld har kernefamilien med 2 voksne og et par unger sagtens råd til at sende et barn på efterskole – og for nogens vedkommende ovenikøbet i 2 år!

Efterskole, en oplevelse for livet
Rul til toppen