Er brændet tørt nok

Er du den lykkelige ejer af en brændeovn, så kender du også til den tvivl du får ude i skuret når du skal have mere brænde ind. Er brændet nu også tørt nok til at kunne brænde ordentligt, for hvis det er for vådt, vil det være svært at få ild i og samtidig udvikles der også alt for meget røg og sod til at det er sundt for miljøet.

Man siger at fugtighedsprocenten helst skal være under 18 procent, mens hvis du spørger en række eksperter skal den helt ned under 15 procent. Det kan være svært for den almindelige husstand at bruge de gamle råd omkring brændet, så heldigvis er der blevet opfundet en fugtighedsmåler til at klare problemet. Men begynder man at kigge på disse, så opdager man også hurtigt at de findes i mange forskellige prisklasser og hvad betyder det så lige?

En af de billigste modeller du kan få koster kun 60 kroner og gør hvad den får besked på og ikke mere. Den kan stikkes ind i brændet og så ved hjælp af små LED lys fortælle procenten. Men du skal også tage med i beregning at den ikke altid er lige præcis og derfor mere skal bruges som en indikation til om det er vådt eller tørt end om den er lige præcis er 17,9 % og derfor brugbart.

Du kan i den anden ende få en fugtighedsmåler til 1700 kroner som er langt mere præcis og som også kan bruges i blandt andet beton, som er god til dem der også har kælder. Hvad du vælger er hvad du har behov for. Modellen til 60 kroner kan sagtens bruges til fortælle om brændet er vådt eller tørt.

Er brændet tørt nok
Rul til toppen