Formularhelvedet kan minimeres

I rigtigt mange virksomheder – specielt de helt store mastodonter, der er der meget ofte meget store og tunge arbejdsgange der kan dræbe ikke bare motivationen hos medarbejderne men i ligeså høj grad gøre at arbejdsgangene bliver lange, komplekse og bureaukratiske. Det er noget man igennem opbygningen af virksomheden har haft behov for, for at styre alle de medarbejdere og der naturligt nok er.

jeg tror de fleste har prøvet at være på sådan en arbejdsplads og det er bare rigtigt godt og grundigt træls. En af de måder, man kunne løse dette på er ved at benytte et program til at have sine formularer elektronisk i. Det kunne eksempelvis være infopath, hvor man netop kan lave temmeligt komplekse og også meget simple formularer. Infopath er et program fra Microsoft, der handler om at man på bedste “word vis” kan designe sine formularer uden det store kendsskab til andet end musseklik og brug af word.

For det ikke skal være løgn så man kan faktisk med infopath også lave større eller mindre workflows løsninger. Man kan enten lave det i samarbejde mellem infopath og Outlook eller infopath og SharePoint. Det er uden tvivl et utroligt stærkt værktøj, og noget der for langt de fleste virksomheder kan spare dagevis i tid, og store bunker af frustrationer. Altsammen blot ved at konvertere de kedelige parpirgange til elektronik.

Hvor kommer udfordringen så? Ja du har gættet rigtigt, der er altid en udfordring og den helt store udfordring her er ikke teknikken. Det er opdragelse af brugerne til at bruge elektronik istedet for papir. Det kan for mange være en meget stor overskridelse af de vaner man er vant til. Dog kan det altsammen løses med kursus til de alm. brugere for de kan få det afmystificeret.

Formularhelvedet kan minimeres
Rul til toppen