Gode biopejse brænder på flydende bioethanol

Det er en skrøne at biopejse lugter, ofte er lugt et resultat af at rummet er for lille, eller man simpelthen har haft fingrene i den forkerte bioethanol – og det er et problem der opstår mere og mere.

Forklaringen er at bioethanol anvendes til mange andre ting end biopejse, og til biopejse findes der to typer bioethanol; Gelé bioethanol og klar flydende bioethanol. Den rigtige bioethanol du skal have fat i til indendørs brug er selvfølgelig den klare spritlignende bioethanol. Det skyldes at gelé sjældent brænder lige så rent som den klare og flydende bioethanol, og derved kan lugtgener opstå.

På vauni.dk har de en simpel forklaring på hvor du kan finde bioethanol, og hvilken type du skal købe. Selvfølgelig behøver mærket af bioethanol ikke at være vauni, der er masser af andre fine leverandører man kan benytte sig af, prisen svinger dog ganske markant. Er du uheldig bliver du snydt de første par gange hvis du betaler over 40 kr. per liter. En typisk pris er 35 kr, og forskellen lyder måske ikke af så meget, men det kan hurtigt løbe op hvis du bruger flere liter om ugen!.

Du tænker sikkert; hvis man ikke skal bruge gelé bioethanol, hvorfor findes det så?. Det findes til udendørs brug, og det er faktisk væsentligt bedre udenfor. Væsken brænder bedre og kan ikke pustes nemt ud i starten, derfor er gelé oftest bedre. Det er dog ikke altid at en biopejs kan tåle gele bioethanolen, idet brændkarret måske har et svampesystem. Skulle du være uheldig at hælde noget andet eller forkert bioethanol på din biopejs, kan du altid tage brændkarret udenfor og brænde det af flere gange med rigtig bioethanol. Er du heldig kan det fjerne eventuelle restprodukter fra det forkerte brændsel.

Gode biopejse brænder på flydende bioethanol
Rul til toppen