Hurra for en god bil forsikring

En af mine bekendte, Carsten, er havnet i en gevaldig knibe, som under alle omstændigheder kommer til at koste ham dyrt. Carsten og hans kone er ivrige campister, og de kører både hjem- og udlandet tyndt med deres store campingvogn hvert år.

For et par måneder siden fik Carsten så mulighed for at realisere en drøm om en ny bil, han har gået med længe. Deres børn var fløjet fra reden, så Carsten og hans kone blev enige om, at de sagtens kunne klare sig med en bil på gule plader. Det betød for Carsten, at han kunne købe den Audi Q7, som han længe havde kastet misundelige blikke mod, så han var en stolt og glad mand, der kunne hente den store Audi hos forhandleren og vise bilen med den største mulige dieselmotor frem for naboer og andre.

Og Carsten glædede sig til den første tur med campingvognen efter den potente bil med så meget trækkraft, at han næppe ville kunne mærke, at den også skulle trække campingvognen. Og det viste sig at holde stik, og både Carsten og fruen nød i fulde drag den nye bil.

Men allerede tredje gang, de var på campingtur i den nye Audi, blev de uden egen skyld involveret i et mindre færdselsuheld, hvor der heldigvis ikke skete nogen personskade. Men den fine Audi havde fået en ret stor skade på fronten, da den havde ramt en anden bil, som kørte ud over hajtænder lige foran Audien. Uheldet havde set ret dramatisk ud, og nogle tililende havde med det samme ringet 112, så både politiet og en ambulance ret hurtigt kom til stede.

Og her var det, at Carsten fik sig et chok, for politiet ville rutinemæssigt tjekke hans kørekort. Betjenten nævnte for Carsten, at han ikke var sikker på, at Carstens bil sammen med campingvognen holdt sig under vægtgrænsen på 3500 kg, som Carstens almindelige kørekort gjaldt til. Sådan en Audi Q7 vejer over 2,5 tons, og den store campingvogn vejede mere end 1200 kg, så der var tale om en klar overskridelse af vægtgrænsen.

Det var en problemstilling, som Carsten slet ikke havde skænket en tanke. Hvis sådan et vogntog er tungere end de 3500 kg, kan man ikke nøjes med et almindeligt kørekort til personbil. Betjenten gjorde ham opmærksom på, at han ville modtage et bødeforelæg for forseelsen.

Men det værste havde Carsten endnu til gode, for det viste sig, at hans bilforsikring ikke kunne dække den ret omfattende skade på bilen. Da forsikringsselskabet konstaterede, at Carsten ikke havde kørekort til så tungt et vogntog, nægtede det pure at dække skaden.

Carsten søgte råd hos sin advokat, men denne kunne blot bekræfte, at forsikringsselskabet var i sin gode ret til at nægte at dække skaden på bilen. Carsten fik et overslag fra sit værksted over udgiften til reparationen, og det var en meget betænkelig Carsten, der måtte konstatere, at hans uopmærksomhed med hensyn til kørekortet og den samlede vægt af bil og campingvogn nu kom til at koste ham næsten 100.000 kr.

Hurra for en god bil forsikring
Rul til toppen