Han hader varme

For et par måneder siden var jeg for første gang i mange år på ferie i Spanien. Jeg var sammen med min gode veninde, som for kort tid siden blev skilt fra sin mand. Selv er jeg godt gift, men jeg har i mange år ikke kunnet lokke min mand med på ferie i lande, hvor der normalt er betydeligt varmere ned hjemme i Danmark.

Min mand hader nemlig varme, og årsagen er, at han sveder meget, når bare temperaturen nærmer sig de 30 grader. Det undgår han jo heller ikke altid herhjemme, og det er rigtigt, at han bliver våd over hele kroppen af store mængder kropsved, når det er varmt i vejret. Han er især plaget af ansigtssved og håndsved på sådanne dage, så han tager brusebad flere gange om dagen, når det er varmt.

Heldigvis er han ikke plaget ret meget af arm sved eller af fodsved, så hans hyperhidrosis, som vores læge kalder hans svedproblemer, giver ikke nogen lugtgener.

Vores læge har foreslået min mand en svedbehandling på en specialklinik og fortalt ham om en sammenhæng mellem sved og botox, så man ved at få sprøjtet botox ind i svedkirtlerne kan afhjælpe de fleste sved problemer. Men indtil nu har min mand ikke fået taget sig sammen med at få en sved behandling, selv om jeg har bedte ham om det. Det har jeg, fordi jeg gerne vil på ferie i varmen, og jeg vil da helst have ham med, selv om min veninde og jeg havde en god ferie.

Han hader varme
Rul til toppen