Hjemmerøverier i vækst

Hjemmerøverier er en forholdsvis ny foreteelse – i hvert fald i Danmark. Men de senere år har vi oplevet en hel del af dem, og nogle få gange er de udartet i drab på en beboer. Det er en uhyggelig tendens, som formentlig hænger sammen med stærkt øget sikkerhed i virksomheder, som derfor er blevet sværere og mere risikable at lave indbrud i.

Derfor retter forbryderne søgelyset mod private hjem, og nu ikke længere kun indbrud i tomme huse. Der er tale om en voldsom forråelse i kategorien berigelsesforbrydelser, og konsekvenserne er alvorlige. Det stigende antal hjemmerøverier skaber frygt hos mange mennesker, og frygter får mange til på forskellig vis at imødegå risikoen for et hjemmerøveri. Det kan være ved at have et brugeligt våben parat eller måske installation af alarmsystemer.

Det sidstnævnte er glimrende, mens et våben – det kan være en kølle eller en almindelig køkkenkniv – øger risikoen for blodsudgydelser, hvis man virkelig bliver udsat for et hjemmerøveri. For røverne går måske i panik ved synet af en eller anden slags våben og bruger så selv deres medbragte våben.

En god mulighed som sikring mod hjemmerøveri kan være anskaffelse af en hund af en vis størrelse. Når der kommer ubudne gæster, vil hunden give lyd fra sig, og så dur det ikke, hvis en lille hund siger “vif-vif”. Hundens gøen skal lyde som en stor og stærk hund, for så vil de fleste hjemmerøvere helt sikkert vælge sig et andet offer, og hundeejeren opdager måske aldrig, at han var tæt på at blive offer for et hjemmerøveri.

Hjemmerøverier i vækst
Rul til toppen