Hvordan virker et pulsur?

Jamen, hvordan virker sådan et? Jeg følte mig nok lidt dum, men jeg havde aldrig set et af disse meget specielle pulsure før, så jeg måtte jo spørge mig frem. Det var min voksne søn, som går temmelig meget op i løb og anden form for motion, der havde anskaffet sig sådan et, og nu viste han det frem for os.

Han havde forklaret om alle de ting, et pulsur kan måle foruden pulsen selvfølgelig. Det kan også vise, hvor langt man har løbet, i hvor lang tid og med hvilken gennemsnitshastighed. Jeg tænkte lidt på, om der var tale om en form for skridttæller, men det kunne selvfølgelig ikke være tilfældet, for skridtlængden er jo ikke ens fra person til person.

Min søn forklarede så, at pulsuret havde en indbygget antenne magen til den, der sidder i dit navigationsanlæg i bilen. Så kan GPS systemet følge pulsuret overalt og via satellitterne sende signal til uret om både tilbagelagt afstand og hastighed.

Jeg var oprigtigt benovet. For mig lød det næsten som noget science fiction, og jeg kunne ikke lade været med at tænke, at sådan en tingest da måtte koste en formue. Det bemærkede jeg overfor knægten, selv om han jo havde købt det for sine egne penge. Han grinede lidt og betroede mig, at et moderne pulsur er langt billigere end et enkelt af de Seiko ur, jeg har haft i tidens løb.

Tja, jeg må erkende, at den teknologiske udvikling løber så stærkt, at vi ikke alle kan følge med.

Artikel tags:

  • seiko pulsur
Hvordan virker et pulsur?
Rul til toppen