Legetøj er vejen til børns hjerter

Hvert andet år skal jeg arbejde juleaften, det er en kollegial aftale, vi sygeplejersker har med hinanden på den børneafdeling, hvor jeg er ansat. På afdelingen pynter vi til jul tidligt i december og forsøger at leve op til de traditioner, som børnene kender hjemmefra. Via en fond har vi rejst penge til kalendergaver, julepynt og julegaver til de indlagte børn, så allerede i november begynder vi at kigge på legetøj online for at få inspiration til, hvad vi skal købe.

Nu er det heldigvis sådan, at flere af mine kolleger har småbørn, og de ved, hvilket legetøj der er populært. I år har vi købt en del trælegetøj og udklædningstøj til børn, og til de helt små, som vi forventer skal fejre juleaften på afdelingen, har vi købt farverigt babylegetøj, blandt andet ponyer, dukker og store bløde fisk med lys i.

Hver morgen i december åbner hvert eneste barn en kalendergave, vi har pakket alle gaverne pænt ind og lagt dem i en stor kurv, så vælger børnene selv en pakke hver morgen. Vi grinede lidt en morgen, for otteårige Ole fik babylegetøj i sin pakke, og lille nyfødte Oliver fik trælegetøj, men Ole er en kvik dreng, så han byttede med det samme med Oliver, som kiggede interesseret på sit nye babylegetøj.

Nu ser jeg frem til den kommende juleaften og glæder mig til at være med til at gøre juleaften hyggelig for alle børnene og de søskende og forældre, som vælger at fejre aftenen her på sygehuset.

Legetøj er vejen til børns hjerter
Rul til toppen