Luft til vand varmepumper

Varmepumper generelt er utroligt populære. Det kommer til udtryk på i luft til luft modellerne, i jordvarmeanlæggene, men i særdeleshed også luft til vand varmepumperne. De er 3 typer der findes på markedet, og over den sidste årrække er udviklingen på området gået rigtig stærkt, det betyder også at det er mere attraktivt end nogensinde før at udskifte det gamle fyr med en ny og moderne varmepumpe.

Hvordan virker luft til vand modellerne?

Varmepumpernes princip går ud på at tag energi fra kilder med lav temperatur, og omdanne det til en kilde med høj temperatur. Processen sker igennem en kompressor, der virker lidt som vi kender det fra et køleskab, bare omvendt. Et køleskab laver den varmeluft omkring køleskabet om til koldluft og blæser det ind i køleskabet.

Hvad koster de?

Et luft til vand anlæg koster typisk mellem 60.000 og 80.000 kroner, og har en tilbagebetalingstid på 7-8 år, så det er altså en langsigtet men god investering. Samtidigt skal det være med i overvejelserne at du flytter dig fra fx en oliekilde til en vedvarende energikilde igennem strøm der måske kan være skabt af vindmøller eller solcelleanlæg.

Find en varmepumpe installatør i København her

Luft til vand varmepumper
Rul til toppen