Modetøj i Italien

I julegave fik min søster Jette og jeg penge af vores forældre, hvilket vi var taknemmelige for. Vi enedes om, at pengene skulle anvendes til et 10 dages krydstogt i Middelhavet og bestilte hurtigt rejsen. Selvfølgelig begyndte Jette at snakke om alt det lækre tøj, hun skulle have med hjem fra både Italien og Frankrig og svælgede specielt længe ved tanken om de smarte modesko, som Italien byder på. Det var jeg ikke enig i, jeg ville ikke bruge kostbare timer i land på spændende steder med at løbe rundt og prøve tøj og sko.

Jette indså, at jeg havde ret, og foreslog i stedet, at vi sammen tog ind til city for at finde egnet tøj til krydstogtet, og et par dage efter nytår tog vi sammen af sted på indkøb af tøj og sko, og vi var heldige, for udsalget var netop startet, så vi forventede at få masser af dame tøj og modesko for pengene.

I rejsebureauets brochure havde vi læst, hvilket vejr vi kunne forvente på denne tid af året, så bortset fra slacks, toppe og praktisk regntøj ville vi begge købe en pæn aftenkjole, så vi kunne se velklædte og smarte ud til middagene.

I byens hotteste modebutik var der et væld af smarte kjoler, kjoler som med få accessories kunne piftes op til at ligne en millioninvestering. Jeg faldt for en kjole i skinnende rosa satin med bar ryg og indsnit under brystet, kjolen var fra Cream, og desværre var den ikke nedsat, men jeg blev nødt til at eje den kjole, så måtte den næste, jeg fandt, være billig. Til min nye rosa kjole fandt jeg et sort tørklæde, en sort lang halskæde i et groft design og et par sorte modesko med høje hæle.

Når man i Danmark kan købe så smart tøj og føle sig godt tilpas i det, er der ingen grund til at bruge tid rundt om i det øvrige Europa for at lede efter passende outfit. Da jeg var færdig i butikken, ringede jeg til Jette for at høre, hvor hun var. Hun var i en skobutik, hvor hun var i færd med at prøve modesko, som skulle matche en sort stramtsiddende  kjole, som hun var faldet for. Med det samme, jeg så hende, foreslog jeg, at hun skulle vælge et par høje røde skindsko og et rødt bælte til kjolen, og jeg syntes at kunne fornemme, at ekspedienten åndede lettet op. Jette godkendte mit forslag, og jeg må indrømme, at hun var smuk i den sorte sag med det røde tilbehør.

Krydstogtet blev en uforglemmelig oplevelse for os begge to, vi benyttede flittigt skibets aktiviteter, nød den gode mad og gjorde os meget umage med styling, makeup og påklædning til aftenernes middage. Vi følte os begge veltilpasse i de smarte kjoler og fornemmede også, at vi blev beundret af både gæster og mandskab. Det var herligt at opleve en sådan opmærksomhed og samtidig vide, at vi havde  valgt kjoler, som klædte os, selv om de var købt i lille Danmark.

Modetøj i Italien
Rul til toppen