Nattevagt på politistationen

Min nattevagt på politistationen udløb om tre kvarter, og jeg sad og drømte om en god kop kaffe, en morgenavis og et rundstykke med tandsmør, men min drøm blev afbrudt af vagthavende på alarmcentralen, der var indbrud i en af byens forretninger. Så min kollega og jeg måtte hurtigt af sted, og jeg må indrømme, at jeg håbede, det var en blind alarm.

Men alarmen var god nok, det var tydeligt et rambuktyveri i en eksklusiv butik i midtbyen. Ejeren kom hurtigt til stede og kunne fortælle, hvilke varer tyvene var kørt med. Det handlede om dyre tasker, italienske sko, designertøj, dyre solbriller og  modetøj til teenagepiger. Ejeren gennemgik også den afdeling, hvor der var billige accessories, men kunne umiddelbart ikke se, at der var forsvundet noget.

Mens min kollega fik udsendt en efterlysning og orienteret øvrige politikredse, gik jeg sammen med ejeren forsigtigt rundt i butikken for at indsamle spor efter tyvene. Efterfølgende satte vi os ned og fik opgjort, hvilke skader der var sket i butikken, og hvor meget der var forsvundet.

Tyvene må have haft travlt, for der var stjålet over 100 tasker, 200 par solbriller og lige så mange par sko, alt sammen mærkevarer.  I afdelingen med designertøj og modetøj var der forsvundet en del af forretningens dametøj .

Dette indbrud ville løbe op i et tab på flere millioner kroner, men da vi var færdige med undersøgelserne, blev vi kontaktet af alarmcentralen. Tyvene var blevet stoppet med alt gods i en varevogn. Nu skulle jeg bare hjem til mit rundstykke, og det var der ikke nogen uenighed om.

Nattevagt på politistationen
Rul til toppen