Nem barbermaskine

Når man har nået en vis alder, kommer man nemt til at tænke på, hvor meget éns dagligdag har ændret sig i forhold til den dagligdag, man oplevede som barn. Netop i min barndom kom nogle af de første elektriske apparater, der blev konstrueret for at lette hverdagen for mennesker.

For eksempel husker jeg tydeligt, hvordan min far hver morgen rørte noget barbersæbe til skum for derefter at smøre det i ansigtet og til sidst skrabe det af igen med en gammeldags skraber. Det tog tid og var i hvert fald for min far et irritationsmoment. Derfor var han også tidligt ude, da de første elektriske barbermaskiner kom på markedet. Han købte sig sådan en og var virkelig glad for den, selv om den prismæssigt vejede ret tungt i en almindelig families budget dengang.

Og efter barberingen – både på den gammeldags maner og den nye elektriske – var det så tur til at sætte vand over til kaffe. Det skete i en almindelig fløjtekedel på komfuret, og når vandet kogte, kunne man så hælde det ned i tragten på “Madam Blå” – lidt ad gangen, så man faktisk var bundet til komfuret, mens der blev brygget kaffe.

Men så kom den næsten automatiske kaffemaskine på banen. Her skulle man som i dag blot hælde vand i en beholder og kaffebønner i filterposen, hvorefter man med et enkelt tryk på en knap kunne lade kaffebrygningen passe sig selv, men man kunne foretage sig andre af de nødvendige gøremål sådan en morgen.

Nem barbermaskine
Rul til toppen