Regnskabsprogram til selvstændige

Som selvstændig virksomhed er et regnskabsprogram nødvendigt. Det er et af de mest nødvendige styringsværktøjer i sin virksomhed. Specielt mindre virksomheder bruger regnskabsprogrammer, da de ikke har kapitalen til at ansætte en revisor.

Et regnskabsprogram er kort fortalt et program, der gør dit regnskab mere effektivt og simpelt. Det er et program, der laver en slags detaljeret opgørelse om indtægter og udgifter, som foretages i virksomheden.

Man kan gøre det i et excel-ark, men det kan være rimelig kedeligt og uoverskueligt i længden. Det er derfor, man har lavet regnskabsprogrammer. Et regnskabsprogram er mere funktionelt og brugervenligt end et sølle excel-ark.

Mange regnskabsprogrammer har nogle standard funktioner, som det kan. F. eks. har de fleste regnskabsprogrammer nogle basale funktioner. En funktion som alle regnskabsprogrammer bør og oftest har er fakturering og regninger. Nogle regnskabsprogrammer har også funktioner, som momsafregning så du hurtigere kan afregne momsen. Udover det har de også lister over afgifter. Enkelte regnskabsprogrammer tilbyder en revisor tilknyttet, så man ikke selv skal bøvle med tallene.

Men tøv ikke. Det er ikke så svært, at føre regnskab med nutidens regnskabsprogrammer.

Alene i Danmark findes der utrolig mange regnskabsprogrammer. Derfor kan det være svært som mindre virksomhed, at finde ud af hvilket program man skal vælge. Hver enkelt regnskabsprogram har oftest noget, de lægger mere vægt på end andre programmer. Nogle regnskabsprogrammer er meget funktionelle, men måske har de ikke et brugervenligt system. Priserne er også vidt forskellige, men det er oftest et månedligt abonnement, man abonnere på.

Nogle regnskabsprogrammer er tilegnet mindre selvstændige virksomheder, mens andre er tilegnet store virksomheder, som har rigtig mange funktioner.

Det vil være smart at danne sig et overblik over alle de forskellige regnskabsprogrammer, og så vælge nogle ud, som ser interessante ud. De fleste regnskabsprogrammer tilbyder en gratis prøveperiode, og det kunne være smart at benytte sig af det.

Læs mere om gode regnskabsprogrammer her:
http://www.revisormanual.dk/regnskabsprogrammer/

Regnskabsprogram til selvstændige
Rul til toppen