Sommerfugle i maven

Der var sommerfugle i min mave. Det var natten før, jeg skulle begynde på mit sommerferiejob i et supermarked i min hjemby, og jeg sov faktisk temmelig dårligt den nat. Jeg havde fået job som ferieafløser i kassesektionen i supermarkedet, og selv om “kassedamer” ofte i debatten nævnes som de lavest lønnede og dårligst uddannede danskere, var jeg ikke speciel tryg ved situationen.

Jeg havde om dagen fået en kort instruktion i at betjene supermarkedets kasseapparater, men jeg følte mig langt fra sikker i betjeningen af den slags kassesystemer, for der er meget, man skal huske på, når man sidder ved sådan et kasseapparat.

Som kunde har jeg tit tænkt på, at det må være legende let at være kassedame, for det hele foregår jo via stregkoder på varerne, så man ikke skal taste noget ind selv. Men ved den korte instruktion, jeg fik, blev jeg opmærksom på, at der jo også kan opstå problemer, for eksempel når maskineriet ikke kan læse stregkoden, så man selv skal taste ind.

Det kan jo også gå galt for kassesystemer, der kan bryde ned, så en ekspedition ikke kan gennemføres på normal vis. Så er der nogle forholdsregler, man skal tage, og det kan være svært at huske alle detaljer. Det var udsigten til at opleve den slags situationer, der ødelagde min nattesøvn.

Men da jeg dagen efter først sad ved mit kasseapparat i supermarkedets POS (Point of Sale), faldt der ro over mig, og nu føler jeg mig som en ren mester i kassesystemer.

Sommerfugle i maven
Rul til toppen