Svær levering

Lige for tiden ligner vores ellers fredelige lille villavej noget i retning af ragnarok. Det skyldes, at folk fra kommunen er ved at lægge nye kloakrør ned i vejen, så en tredjedel af selve kørebanen samt fortovet i den side, hvor vi bor, er blokeret af gravearbejdet.

Det gave en særlig udfordring for en tankvognschauffør, da han i går kom for at levere fyringsolie til vores hus. Han kunne ikke bare lade tankvognen holde på vejen, for så ville den være helt blokeret, og han var ikke sikker på, at han kunne køre ind i vores indkørsel, for han var usikker på, om de køreplader af stål, som er lagt over udgravningen, kunne bære den tunge tankvogn.

Han rådførte sig med et par af de kommunale arbejdere, og de kunne så fortælle ham, at pladerne sagtens kunne bære hans tankbil, for det havde de været ude for mange gange tidligere.

Så han valgte at bakke ind i vores indkørsel, så han kunne komme til at fylde olie på vores tank, der står ret tæt på indkørslen. Det gik fint, og de store køreplader holdt til vægten af tankbilen. Jeg var lidt nysgerrig og gik udenfor for blandt andet at veksle et par ord med chaufføren, som jeg godt kunne genkende fra tidligere besøg i samme ærinde.

Du er heldig, sagde han, at du får tanket op i dag, for det er billig olie, du nu får, for fra i morgen stiger den fem procent. Så ja, der var jeg lidt heldig.

Svær levering
Rul til toppen