Tøjbamser og puslespil

For at tjene lommepenge har jeg fået et job hos en familie, hvor forældrene flere gange om ugen kommer sent hjem, og de kan derfor ikke nå at hente Line i vuggestuen og Laura i børnehaven inden lukketid. De to piger er henrivende og søde, og vi har efterhånden fundet en rigtig god rutine i de timer, vi er alene. Når vi kommer hjem til dem, skal vi lufte deres hund “Smølfen”, så får vi frugt eller brød og saftevand, og derefter spiller vi et spil eller lægger et puslespil.

Jeg tror, de begge nyder disse stille aktiviteter efter en lang dag i institutionerne.

Senere bliver deres dukker og tøj bamser fundet frem, så leger vi far, mor og børn med dem, og pigerne synes, det er spændende og sjovt, når jeg spiller en skrap mor i legen, men selv om jeg ikke selv er voksen endnu, er jeg sikker på, at de to piger lærer en de masse af denne form for rollespil. For eksempel har vi flere gange leget, at bamse Bjørn ikke ville have sin cykelhjelm på, når han skulle cykle i skole. Så bliver hans mor lidt skrap og fortæller bamse Bjørn, hvad der kan ske, hvis han vælter på cyklen, og hvis han ikke vil have sin cykelhjelm på, bliver hans cykel solgt til naboens dreng.

Der er meget indlæring i legen, det er jeg stolt over, at jeg har fået øjnene op for, for det kan jeg sandsynligvis bruge i mit fremtidige ønskejob som pædagog.

Tøjbamser og puslespil
Rul til toppen