Musikinstrumenter – vores passion

Vores passioner her i Poem er legio, men én passion deler vi alle, og det er vores lidenskab for musikinstrumenter. For mange af os har det ført til ganske omfattende samlinger, og her beskriver vi nogle af de mange instrumenter, vi har samlet sammen gennem årene. en anden passion er lange ture på vores herlige motionscykel.

Cello

Cello er typisk lavet af træ, men andre materialer som kulfiber eller aluminium kan anvendes. En traditionel cello har et gran top, med ahorn for ryggen, sider og hals. Andre træsorter, såsom poppel og pil, der undertiden bruges til ryg og sider. Billigere cellos ofte har toppe og ryg lavet af lamineret træ.

Toppen og tilbage er traditionelt håndskårne, men billigere cellos er ofte maskine-produceret. De sider, eller ribben, er lavet ved at opvarme træ og bøje det rundt former. Cello organ har en bred top Bout, smalle midten dannet af to C-anfald, og bred bund Bout, med broen og lyd huller lige under midten.

 

Tak for lån af billede af cello

Toppen og bagsiden af cello har dekorative grænsen fordybning kendt som purfling. Purfling ser attraktivt ud, men det er ikke kun til pynt. Hvis en cello tabes eller stødte mod noget, således at skaden indtræder, kan det purfling stoppe revner fra formning. En revne kan danne på kanten af det instrument, men vil sprede sig yderligere. Uden purfling, kan revner spredes op eller ned i toppen eller tilbage. Spille, rejser og vejret har indflydelse på den cello og kan forøge en revne, hvis purfling ikke er på plads. Billigere instrumenter, der typisk har purfling malet på.

Bas

I modsætning til det opretstående bas (eller kontrabas), er det el-bas spillede vandret på tværs af kroppen, ligesom en elektrisk guitar. Når strengene er plukket med fingrene (Pizzicato), indekset og midterste fingre (og undertiden med tommel-, ring, og pinky fingre samt) anvendes. James Jamerson, en indflydelsesrig bassisten fra Motown æra, spillede indviklede bas, der kun bruger sin pegefinger, som han kaldte “The Hook.” Der er også forskelle i, hvordan en bassist vælger at hvile højre tommelfinger (eller venstre tommelfinger i tilfælde af venstrehåndede spillere). En spiller kan hvile sin tommelfinger på den øverste kant af en af pickupper eller på siden af Fretboard, hvilket er særligt udbredt blandt bassister, der har en opretstående bas indflydelse. Nogle bassister anker deres tommelfingre på laveste snor og flytte det ud til at spille om den lave strengen. Alternativt kan tommelfingeren hvile løst på strengene for at dæmpe de ubrugte strenge.

Strengen kan blive plukket på ethvert punkt mellem broen og det punkt, hvor fretting side er at holde strengen; forskellige klange produceres afhængigt af, hvor langs strengen det er plukket. Nogle spillere er kendt for at plukke i nærheden af broen, hvor strengen er mest stramt, som jazz fusion bassisten Jaco Pastorius, mens andre bassister foretrækker “løsere” del af strengen tættere på gribebrættet.

 

Tak for lån af billede af bas

Bassister forsøger at efterligne lyden af en kontrabas til tider plukke strengene med deres tommelfinger og bruger palme-muting at skabe et kort, “thumpy” tone. Den sene Monk Montgomery (der spillede i Lionel Hampton’s band), Bruce Palmer (der er udført med Buffalo Springfield) bruge tommelfinger downstrokes. Brugen af tommelfingeren blev erkendt af tidlige Fender-modeller, som kom med en “thumbrest” eller “Tug Bar” knyttet til pickguard under strengene. I modsætning til sit navn, dette var ikke vant til at hvile tommelfingeren, men skal fungere som løftestang, mens du bruger tommelfingeren til at plukke strengene. Den thumbrest blev flyttet over strengene i 1970’erne modeller og elimineret i 1980’erne.

Harmonika

I populær musik, er det nu generelt betragtes som eksotiske og gammeldags til at omfatte harmonika, især i musik til reklamer. Nogle populære handlinger bruger instrumentet i deres karakteristiske lyde. Se listen over populære musik handlinger at optage harmonika. I 1993, under deres MTV Unplugged ydeevne ydeevne Nirvana’s Krist Novoselic brugt harmonika, mens der dækker Vaselines sang Jesus vil have mig til en solstråle.

New York-bandet De Might Be Giants udstrakt brug af harmonika i mange af deres optagelser, især på tidligere albums som Apollo 18 (album).

Måske den mest berømte accordionist i populær musik er “Weird Al” Yankovic, der har brugt harmonika i hvert album, han har indspillet, mest omfattende på hans debutalbum.

 

Tak for lån af billede af en harmonika

Desuden, den canadiske indie-rock gruppen Arcade Fire bruger harmonika i meget af deres musik. Det kan tydeligt høres i numrene “Neighborhood # 2 Laika”, “Vågn op”, og “No Cars Go” blandt mange andre. De to førstnævnte kan findes på albummet med titlen “Funeral”, og sidstnævnte på “Neon Bible”.

Dr. Steel bruger harmonika i mange af hans sange, såsom “Lullabye Bye” og “Bogeyman Boogie.” Tom Waits brugt en harmonika i hans video til sangen dække af “Downtown Train” i 1985. På en Raffi koncert video kaldet Raffi på Broadway “, spillede Connie Lebeau denne harmonika i” De Colores “og en Raffi sang hedder” Vil I Ever Grow Up “. Polka Floyd tilfører harmonika i Pink Floyd-musik.

 

Rul til toppen