Boligforbedring med glas

Udestue i glas fra NJP Glas

Vi går alle sammen rundt med drømme om at forbedre vores bolig. Det kan være små projekter, som fx at få sat en ekstra hylde op i køkkenet. Eller, det kan være kæmpestore projekter, som fx at få lavet en ny tilbygning i form af en udestue, der kun består af glas og aluminium. Jo, et flot projekt, som vil give jeres bolig meget værdi, men som også vil give jer glæde i det daglige, når projektet endelig er udført. En udestue i glas skal naturligvis passe til huset, som den står i tilknytning til. Derfor nytter det ikke, hvis du begynder at se efter standardruder og døre til udestuen. Jo, der findes mange ruder og døre til udestuer, som er meget pæne – og faktisk også nemme at arbejde med.

Et voksende marked

Det vil dog være til din store fortjeneste, at du først undersøger generelt, hvad der findes på markedet. Det kan nemlig sagtens tænkes, at du kan finde flotte løsninger, som baseres på, at jeres termoruder skæres efter særlige mål. Det samme gælder naturligvis for den del af udestuen, som skal kunne bringe jer direkte ud i naturen! I skal ikke slå jer til tåls med en almindelig terrassedør. Også selvom den kan være helt tilfredsstillende.

Overvej en foldedør

Det kan godt tænkes, at du en varm sommerdag vil føle, at en almindelig terrassedør ikke er tilstrækkeligt. Og så vil du ærgre dig over, at du ikke kiggede mere grundigt på en udendørs foldedør som her, som nemt ville kunne passe til hele udestuens udtryk.

Close-up af alusystem fra Schüco til foldedøre udendørs. NJP A/S, Næstved - Sjælland

Men, det er jo nemt for os andre at fortælle, hvad du og alle andre bør gøre! Det skal I ikke lade jer påvirke af. I skal vælge den løsning med de termoruder, som er bedst. Du spørger sikkert, om det så skal være 2- eller 3-lags termoruder, du skal anvende til udestuen. Ærlig talt, det kan jeg ikke fortælle dig. Det kommer helt an på konstruktionen, du skal lave. Glas er tungt. Kan det eksisterende fundament under udestuen bære en konstruktion med 3-lags termoglas? Eller vil en 2-lags glaskonstruktion være tilstrækkeligt?

Benyt rigtige fagfolk til glas

I jeres tilfælde ville jeg tale med fagfolk om det. Ikke kun en arkitekt, der er god til at tale med om det æstetiske og hele udestuens funktionalitet. Også med de mennesker, der til daglig hjælper folk med eventuelt at få sat nye termoruder i et vindue, fordi det gamle vindue ’punkterede’. Eller med dem, der hele tiden må sidde og svare på kunders spørgsmål om, hvor store eller små firmaet kan skære ruderne. Et af de mest anerkendte firmaer til glas på Sjælland er Niels Juel Pedersen A/S.

Jo, der er mange hensyn og forhold at tænke over, når et nyt projekt, der handler om vinduer eller døre, søsættes. Det vigtigste er dog, at I finder ud af, hvad I kan lide, hvor stort projektet skal være og får hjælp af de rigtige eksperter. Og så er det lige en ting til sidst, som I bare skal huske: Tjek alle målene på ruderne og dørene – og sammenhold dem med eksperternes. Er der forskelle? Ja, så skal eksperterne forklare jer hvorfor. Er der ikke forskelle? Ja, så er I på den sikre vej.

Boligforbedring med glas
Rul til toppen