Inflammation i albuen

Albue

De fleste af os almindelige mennesker, der ikke har læst medicin eller er uddannet i et fag indenfor sundhedsbranchen, har ikke kendskab til anatomi. Vi ved, hvor armen er. Vi ved hvor knæet og hælen er. Men vi har en tendens til at kalde en sygdom eller en lidelse for det mest gængse, mærkelige eller populære ord. Fx så siger vi gerne, at vi har fået en tennisalbue, hvis det gør lidt ondt i underarmen. Du ved, den der smerte vi får efter at have siddet ved skærmen i lang tid. Det er en totalt forkert betegnelse for den smerte, du beskriver. Det kaldes for en musearm. Du har nemlig siddet og spændt op i armen, når du klikkede rundt. En tennisalbue kendetegnes ved, at smerten sidder på ydersiden af armen, og at den faktisk starter ved albueleddet. Den kan så ligesom stråle op ad armen – helt op til skulderen. Den kan også stråle ned mod håndleddet.

Meget pinefuldt

Det er en helt særlig – og pinefuld smerte. Der er nemlig ikke tale om bare ømhed i musklerne. Der er tale om, at du på en eller anden vis har fået en alvorlig inflammation ved albuen. Det kan også tage ret lang tid at komme af med en tennisalbue. Behandling af tennisalbuer adskiller sig også fra behandlingen af musearme. Musearme bliver oftest behandlet med smertestillende midler og hvile. En tennisalbue bliver også behandlet med smertestillende midler. Men den skal have meget hvile. Det vil sige i rigtig lang tid, fordi den skal have ro, imens inflammationen fortager sig. Det er det, der kan tage rigtig lang tid. I nogle tilfælde skal armen holdes i slynge, fordi du må ikke forstyrre det fine net af sener og væv, som sidder ved albueleddets knogler. Så du må væbne dig med tålmodighed og godt humør.

Muskelmassen

Når inflammationen i tennisalbuen har fortaget sig, har du helt sikkert tabt en masse muskelmasse ved albuen og i armen. Derfor skal du genoptrænes. Det tager også tid. Jo, jeg har fortalt dig, hvordan et ekstremt tilfælde af tennisalbue behandles. Der findes også mildere tilfælde, hvor inflammationen ikke er så alvorlig. Alligevel skal de behandles på samme måde.  Det tager måske ikke så lang tid. Og i nogle tilfælde kan du klare en del af genoptræningen ved at følge et online kursus, hvor fysioterapeuten giver dig nogle øvelser, som du skal udføre derhjemme. Det kan være en fordel. Altså, at du ikke behøver at rejse frem og tilbage imellem din bopæl og din fysioterapeuts klinik.

Online genoptræning er muligt

Du vil sikkert kunne spare en masse tid ved at få vejledning online. Du skal bare høre godt efter og udføre øvelserne nøjagtigt, som du får anvist. Det kan være lidt svært. Men du har jo altid muligheden for at få en aftale med fysioterapeuten, så han eller hun kan vise dig – live – hvordan øvelserne skal udføres. Du skal dog ikke jappe. Hvis fysioterapeuten siger til dig, at din tennisalbue skal have ro efter 10 minutters øvelser, så skal du ikke presse dig selv til at lave øvelserne i 15 eller 20 minutter.

Inflammation i albuen
Rul til toppen