Mit gamle bad

Min lille lejlighed er skøn. Den er lige blevet sat i stand. Jeg har derfor boet i 3 måneder hjemme hos mine forældre. Men nu er den klar til, at jeg kan flytte tilbage. Det er en forholdsvis lille lejlighed på 2 værelser og en lille stue. Der er et lille køkken, og mærkværdigvis, så var der to badeværelser. Det ene er et almindeligt badeværelse. Det andet var et såkaldt københavnerbadeværelse. Du ved sådan et på størrelse med et gammeldags spisekammerskab. Jeg tror dem, der boede i det, før jeg købte den, havde en teenagertøs, som forlangte at få sit eget, og så fik de lavet det her mini-badeværelse til hende. Fornuftigt nok. Men lidt spild af kostbar plads. Jeg har fået det lavet om og integreret i mit køkken, så jeg har plads til at få sat en opvaskemaskine ind. Det har jeg meget længe gerne villet have. Og det bliver så min gave til mig, selv når jeg er flyttet tilbage: En ny opvaskemaskine.

Nyrenoveret badeværelse

Men ud over at få renovering af badeværelse og køkken, så har jeg også fået opgraderet min stue og mine værelser. Jeg har fået malet og lagt nye gulve. Vinduernes rammer er blevet udskiftet, og jeg har fået sat forsatsruder i. Her er blevet virkeligt lækkert.
Jeg ved, at selve renoveringen har generet mine underboer. Men de har været søde og har holdt ud. De skal naturligvis inviteres til den fest, jeg har tænkt mig at holde, når jeg er flyttet tilbage. Det er det mindste jeg, kan gøre. 3 måneder med håndværkeres hamren og boren er længe. Især når man er en lille familie.

Larm

Det, som tog længst tid, og som larmede mest for dem, var gulvlægningen. Men nu skal der ikke lægges gulv i mange år her på mine km2. Renoveringen af køkkenet og badeværelset tog også sin tid. Dels fordi nogle af de rør, der var i det lille badeværelse, skulle fjernes og vendes. Dels fordi der altid er noget, der går galt. Fx da de skulle rive væggen mellem det lille badeværelse og køkkenet ned. En af håndværkerne fik slået sig grundigt på knæet. Ja, han slog sig selv med en kæmpe muggert. Så han måtte på skadestuen. Ikke min fejl. Det var en kedelig historie.

Planlægning

Nu er jeg så ved at planlægge min flytning tilbage. Møblerne står opmagasineret og bliver bragt i næste weekend. Jeg synes dog, at jeg også skal have lov til at forkæle mig selv med nogle nye ting til mit køkken og badeværelse. Så jeg har været i byen for at købe håndklæder og lækker sæbe til det nye badeværelse. Jeg elsker det. Et lækkert, nyt håndklæde og en lægger shampoo, der dufter godt.
En ny bageform er det også blevet til. Du ved sådan en keramisk en med låg, som man kan bage brød i. Jeg elsker at bage mit eget brød. Og nu glæder jeg mig bare til at flytte hjem igen. Mine forældre glæder sig vist også. Det er ikke nemt at have mig boende.

Mit gamle bad
Rul til toppen