Priser på isolering af huset

Paper Cutouts on a Gray Surface

Du har fået oplysningerne, som du bad om: Hvor meget vil det koste at få lavet den loftsisolering, som I har planlagt i årevis nu? Prisen er ikke uventet. Du kan bare sidde der og ærgre dig over, at du ikke slog til, da priserne ikke var så høje som nu. Men dengang var du for selvoptaget. Det handlede om luksusferie i eksotiske lande – og mindst to gange om året. Så loftisoleringen blev ligesom skubbet tilbage i din liste. Jo, du var godt klar over, at det var risikofyldt at gøre det. Du mistede muligheden for at anvende håndværkerfradraget. Du ved også godt, at pengene ikke er så meget værd, som de var dengang.

Tag beslutningen

Så nu er du virkelig nødt til at tage en beslutning: Skal den isolering af loftet, som du har tænkt dig at få lavet i årevis nu, endelig udføres – eller skal du vælge at vente til bedre tider? Du ved lige så godt som jeg – at de bedre tider nok ikke kommer. Så hvorfor tænker du ikke på isoleringen af dit hus på en anden måde: Det er ikke bare en ond udgift. Det er en investering i dit hus – og din fremtid. Lad være med at se på priser og tilbud. Du kan måske spare nogle få kroner ved at sammenligne tilbud fra forskellige isolatører.

Hvad koster en hulmursisolering?

Men når det kommer til stykket, så er priserne ikke så forskellige. Kig bare på, hvad koster hulmursisolering. Sammenlign priserne på isolering af hulmur imellem forskellige firmaer. Du vil se, at der er meget små forskelle. Det er ikke sådan noget med, at du kan spare hele ferien til Kreta op, ved at bruge et særligt billigt firma.

Jo, det kan du måske, men du må så spørge dig selv, om det virkeligt kan passe at hulmursisolering kan laves så billigt? Og kan det virkeligt det, så må du kigge på kvaliteten. Er det ok materialer, som anvendes? Kan du finde oplysninger om materialerne lige med det samme, eller skal du vente på særlige informationer fra personalet? Du kan spørge videre i øst og vest.

Tag både loft og hulmur på en gang

Mit svar vil være, at du hellere skal se at få lavet den isolering på loftet eller i hulmur, som dit hus har brug for, lige nu. Hvorfor det? Fordi på et eller andet tidspunkt vil du indse, at du har brug for god isolering i dit eget hus. Og findes der en bedre anledning end at vise huset frem til din søster, end efter endt isolering? Ja, det gør der måske ikke, men jeg vil skyde på, at hun vil sætte pris på den hyggelige varme, som ikke bare suser ud af hulmuren, til vinter.

Så lad os kalde overraskelsen for en tidlig julegave. Du vil næppe tro dine egne øjne, når du ser elektricitetsselskabets regning: en ekstra bonus, fordi du har sparet mere strøm i denne måned, end du gjorde i samme måned sidste år. Du bliver simpelthen overbevist om, at god isolering er vejen frem. Du lader ikke tanken slippe dig, selvom det er det, du har mest lyst til.

Priser på isolering af huset
Rul til toppen