Vuggestue ude i Glostrup

girl in gray long sleeve shirt lying on gray textile

Vores nye naboer er lige flyttet ind. Det er et ungt par. De har et lille barn. En køn, lille pige. Moren til barnet er også en køn pige. Faren, ja, han er sådan en ligegyldigt udseende mand. Anonym kan man sige. De virker vældigt søde, og vi har da også været inde hos dem og se, hvordan de bor. Sådan meget moderne med få møbler. De sagde, at de gerne vil have, at der er meget plads til at slå ud med armene. Og det kan jo være fornuftigt nok. Med et lille 1-års barn i huset skal der være plads til, at man kan bevæge sig.

Man skal have øjne i nakken

Det kan jo gå utroligt hurtigt, hvis man ikke har øjne i nakken, mens den lille leger, og man er ved at skære løg. Jeg taler af erfaring. Dengang vi selv havde små børn skete der mange små ulykker. Især med tvillingerne. De fik hurtigt bevæget sig fra det ene hjørne af stuen til det andet, uden at jeg kunne nå at få fat i dem, inden de fik hevet ting og sager ned, som de ikke måtte. Det gik hårdt ud over mine fødder, som altid ramlede ind i et bordben.

Det unge par fortalte os, da vi besøgte dem, at de købte huset, fordi de gerne vil give deres børn muligheden for at lege i en rigtig have. Forståeligt nok. De har fået en dejlig have. Vores tidligere naboer brugte mange timer i den. Det var ligesom den, de levede i. Hele året. Også om vinteren. Der blev sået og plantet om foråret. Høstet og syltet og henkogt i løbet af sommeren. Om efteråret og vinteren blev der så gjort klar til næste forår. Blomsterbedene blev beskåret, træerne blev beskåret, og den lille græsplæne blev skåret skarpt til.

Vuggestuen er ude i Glostrup

Vi havde en hyggelig aften sammen med det unge par. Deres lille pige var sød, men blev naturligvis træt. Den unge kvinde har haft fri i et par uger, mens de var ved at flytte, men i næste uge, så skal den lille starte i den nye vuggestue. Indtil da kører hun hende hver morgen ind til den vuggestue i Glostrup, hvor hun startede med at komme for få måneder siden. Jeg kunne forstå, at det unge par er lidt bekymrede over det skift. Men det bliver for langt for hende at køre helt til Glostrup hver dag, inden hun skal på arbejde. Det kan jeg godt forstå, alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke, at dengang tvillingerne var små, måtte jeg også køre langt for at få dem i børnehave hver dag.

Vi ønsker at være trygge

Der var ikke så mange valgmuligheder, som der er i dag – og vi har altså valgt Trygge Institutioner, for der er der styr på tingene. Dengang var der måske heller ikke så stort et behov for børnehaver og vuggestuer. De fleste mødre var jo hjemmegående. Det var kun deres mænd, der var nødt til at køre på arbejde. Ikke som i dag, hvor alle arbejder for at tjene nok til at kunne betale af på lån til hus og bil og dyre ferier. Og så er det jo, at det er afgørende vigtigt at vælge den rigtige børnehave – se her.

Vuggestue ude i Glostrup
Rul til toppen