Der er både fordele og ulemper ved at være single – læs om nogle af dem her

Det kan være svært at afgøre, om det er mest attraktivt at være alene eller at have en partner. Det er meget individuelt, hvilken civil status man ønsker. For rigtig mange mennesker, er det hele livets kerne at finde den helt store kærlighed, og dermed finde en, som man kan dele livet med. En som man kan dele hverdagen med, og en som forsøder livet. Selvom dette vil være sådan, som rigtig mange mennesker har det, er det dog ikke den eneste opfattelse der er af, hvad der er vigtigt i livet.

For andre mennesker er der helt andre værdier, som står øverst på listen. Dette kunne eksempelvis tit og ofte være karriere. For rigtig mange mennesker er det svært at kombinere kærlighed og karriere i et godt liv, og mange føler derfor, at de bliver nød til at vælge. Men hvad ønsker man så? Ønsker man at finde den eneste ene, eller ønsker man drømmejobbet? Og kan man ikke også finde kærlighed i andre mennesker end en partner? Alle disse spørgsmål vil den følgende artikel komme ind på.

Fordele ved at være single

Hvis man først skal se på, hvilke fordele der er ved at være single, så er karrieren jo som sagt en stor faktor. Hvis man ønsker at have et job i toppen, og hvis man ønsker at arbejde næsten alle ens vågne timer i døgnet, så kan det faktisk være en fordel, at man ikke har en samlever eller partner, som man også skal huske at tage sig af. Dette er dog langt fra den eneste grund til, at folk vælger at forblive singler.

Der findes også folk, som synes, at de er mest lykkelige, når de er alene. For nogen er det opskriften på det gode liv at komme hjem til en tom lejlighed eller et tomt hus, og have mulighed for fuldstændig ro og fordybelse.

Andre fordele ved at være single er, at man ofte vil have mere tid til kammerater og anden familie. Hvis man har en partner, er tendensen ofte, at man bruger rigtig meget tid sammen. Dette er ofte en positiv ting, men det kan tage tid fra andre aktiviteter, som man gerne ville nå.

Ulemper ved at være single

Der er naturligvis også ting ved at være single, som kan anses som ulemper. Dette kunne eksempelvis være det faktum, at man går glip af den tosomhed, som rigtig mange mennesker omtaler, når de har fundet drømme partneren.

Når man har en partner, vil mange opleve, at man bliver et ’vi’ i stedet for et ’jeg’ og et ’du’. Det er denne følelse, der omtales som tosomhed. Det er meget forskelligt fra menneske til menneske, om dette er en følelse man bestræber sig på at få, eller om det ikke er en ønskværdig ting. Det kan derfor være svært at vurdere fordele og ulemper ved at være single, da det altid vil være et individuelt og subjektivt spørgsmål.

Man må opveje fordele og ulemper

Der vil være tidspunkter i livet, hvor man må opveje ovenstående fordele og ulemper mod hinanden, og afgøre hvad der er vigtigst for én selv. Valget vil nok for en stor dels vedkommende afhænge af, hvor i livet man befinder sig. Og det kan være et svært valg for mange at foretage og kræver derfor ofte grundig overvejelse.

Lad os håbe, at kærligheden vinder i den sidste ende – de fleste mener jo i hvert fald, at kærlighed kan overvinde alt!

 

Der er både fordele og ulemper ved at være single – læs om nogle af dem her
Rul til toppen