Bent og eksem på rejsen

Min fætter Bent har prøvet alle former for behandling for den alvorlige eksem, som har plaget ham i mange år. Hans eksem rammer praktisk talt hele hans krop, der er fyldt med store pletter, hvor huden er afløst af tørre skæl. Det er ikke kønt at se på, og det er en stor belastning for Bent, fordi den tørre hud klør hele tiden.

Hans sygdom ligner psoriasis, men lægerne har fortalt ham, at det er en anden form for hudsygdom, hvis navn jeg ikke kan huske.

For nogle år siden konstaterede Bent, at hans eksem blev dæmpet meget ned under en ferie i Sydeuropa, og bedringen holdt sig faktisk i mange uger efter hjemkomsten. Han talte med sin hudlæge om og fik bekræftet, at sol og saltvand i mange tilfælde gavner huden, når man er ramt af den type eksem.

Det er baggrunden for, at Bent nu er en hyppig gæst hos rejseselskaberne, der sender folk på rejser til varmere himmelstrøg. Han har fundet ud af, at en enkelt uges ferie, der først og fremmest bruges på at bade i havvand og solbade på stranden, gavner hans hud i et par måneder efterfølgende. Men endnu mere: Kurbade i Tyskland og – til en vis grad – i Østrig har vist sig at have en fantastisk effekt!

Tyskland

Det har betydet, at Bent nu tilrettelægger hele sin tilværelse efter at komme af sted på ferie mindst fem gange om året. Han er ungkarl, så der er ingen hensyn at tage til andre i den forbindelse. Han har aftalt med sin arbejdsplads, at han kan dele sine ferieuger op helt som han gerne vil, og dertil kommer, at han i sit arbejde ofte opsparer en del afspadsering, som han også kan samle sammen til afvikling over hele uger.

Det koster Bent en masse penge at holde sin sydom i ave ved at tage på solskinsferie mindst fem gange om året, men han brokker sig ikke men sparer i stedet på andre fronter. For eksempel rører han stort set aldrig alkohol, fordi det forværrer hans eksem, og han ryger heller ikke.

Alligevel er han nødt til at søge efter så billige rejser som muligt, når han skal af sted. Og det er som regel kør-selv-ferien, der vinder – ikke mindst når det er Tyskland, der står på programmet. Han bruger altid det lille og meget effektive bureau Ferielogi.dk til at booke feriehuse i Tyskland.

Han har udvalgt sig nogle hjemmesider, hvor han af erfaring ved, at der altid er gode muligheder for at løbe ind i nogle attraktive tilbud rejser. Han har den fordel, at det er uden betydning for ham, hvor han skal hen på ferie – bare der er sol og havvand i rigelige mængder.

Bent fortalte forleden dag, at han egentlig godt kan lide, at han aldrig ved, hvor han skal han på ferie før få dage inden afrejsen. Han benytter sig nemlig normalt af de såkaldte afbudsrejser, som ofte koster langt under halvdelen af den normale pris.

For eksempel har han lige været af sted på en uges ferie i Tyrkiet. Den rejse kostede ham kun omkring 900 kroner plus selvfølgelig lidt lommepenge. Men han havde også kun 12 timers varsel til afrejsen.

Østrig er også et hit

For ikke så længe siden opdagede han, at kombinationen af bjergluft og kurbade i Østrig var yderst gavnlige for ham, og heldigvis er der også i Østrig mulighed for at benytte sig af private feriehuse, ferielejligheder og den slags. Udvalget er faktisk ganske pænt i Østrig, og han er helt faldet for den storslåede natur og de charmerende mennesker i Tyrol.

Bent og eksem på rejsen
Rul til toppen