Bilferier er bare bedst

Mange mennesker anser bilferie og camping for at være billige former for ferie. Og ja, det kan gøres billigt. Men især i år tror jeg ikke, at de, der valgte at flyve på ferie, fordi det er mere ’eksklusivt’, virkeligt har brugt mange flere penge på rejse og ophold, end dem, der tog på campingferie og brugte deres bil som transportmiddel. Priserne på benzin, diesel og el, for den sags skyld, er jo steget gevaldigt. Ikke kun i Danmark. I hele Europa. Og ja, transporttiden til Frankrig er noget længere, end den er med fly. Og fly er lige så slemme som biler – hvis ikke værre – når vi tænker CO2 udslip!  Nå, jeg skal ikke komme mere ind på, hvilke former for transport almindelige mennesker vælger at bruge, når de skal på ferie – eller hvorfor de vælger, som de gør. Jeg har en holdning. Du har din. Det er ok.

Selv om vinteren

Jeg vil dog gerne påpege, at der er nogle store fordele ved at tage på bilferie, der fører en familie til fx en dejlig camping i Frankrig. Faktisk er vi i familien så glade for bilferie, at vi også gør det om vinteren. For eksempel kører vi altid selv på skiferie i Norge, og det er faktisk bekvemt. Den første, og meget store fordel, er friheden, som en bilferie kan give dig. Du er fuldkommen fri til at køre derhen, hvor du gerne vil, inden du når frem til campingpladsen. Du er ikke bundet af tidsplaner og venten på forsinkede fly eller tog. Ok, du har booket campingpladsen fra og til bestemte datoer. Men ingen siger, at du ikke kan tage på ferie allerede en uge inden, du skal være på campingstedet. Du kan sagtens planlægge en bilferie, der tager jer til andre steder i Frankrig. Det kan fx være, at en tur i Disneyland uden for Paris ikke var en del af planen – men det blev det – nu, hvor I alligevel var så tæt på.

Du sætter tempoet

Den anden fordel er, at du selv kan bestemme tempoet for rejsen. Der er ingen, der fortæller dig, at du skal sidde sammenfoldet i et fly – med meget lidt benplads – i 3 timer, førend du når din destination. Ved selv at køre på ferie, kan du nå din destination i det tempo, som du vil. Der er jo nogle mennesker, der foretrækker at være med hele vejen. De bryder sig ikke om at stige ombord i kulde og regn – og så stige af borde i 35 graders varme og bagende sol efter kun 3 timers flyvning.
Skulle jeg pege på en ting, som måske kan afskrække én fra at tage på bilferie til Frankrig, så er det, at det kræver lidt planlægning. Du skal vide i hvilken retning, du skal køre.

Kør selv ferier er nemme

Du har derfor brug for nogle punkter, som du kan pejle efter, når du kører. Det kan være byer eller særlige områder, du nemt kan finde på et kort. Og så er det jo bare noget med at finde logi, de steder. Og ja, vi er nogle, der faktisk godt kan lide at planlægge ferien på den måde i forhold til kør selv ferier. Vi får nemlig læst meget om vores destination og det land vi skal besøge. Vi får også muligheden for at blive et sted en ekstra dag eller to undervejs.

Bilferier er bare bedst
Rul til toppen