Rejseliv på godt og ondt

I turde simpelthen ikke tage chancen, dengang i juli da der var strejke iblandt piloterne. Det var for risikabelt at strande på en lille græsk ø, fordi jeres fly tilbage til Danmark kunne risikere at blive aflyst. Så I aflyste jeres rejse. I ville lige se tiden an – og eventuelt tage på en rejse, når strejken var overstået. I fik en aftale med rejsebureauet. De gav jer et tilgodehavendebevis på det beløb, som den rejse, I egentlig skulle have været på, kostede. Fint nok. Beviset gælder i 12 måneder. Det fik jer til at tage det roligt. Børnene kunne godt forstå, hvorfor I ikke kom afsted. Du kunne ikke risikere ikke at være tilbage til tiden. Du skal jo passe et job, så I kan leve. Planen var sådan set, at I skulle bestille en rejse, når strejken sluttede. I tænkte grundigt over det. Det var bare ikke perfekt med timingen. Det er det nu. Langt inde i august.

Charterrejserne er billigere

I har derfor fundet tilgodehavendebeviset frem og ser, at beløbet langt overstiger de priser på charter rejser, som det pågældende bureau viser på sin hjemmeside. Så I kan vælge og vrage. Planen er at tage af sted i begyndelsen af september. Der kan du få fri i en uge – og det vil ikke være noget problem, at børnene ikke kommer i skole i den uge.

En af charterrejserne, som I er meget interesserede i, går til Spanien. Der er stadig lunt dernede i september, så den booker I. I får hurtigt en bekræftelse fra rejsebureauet om, at jeres rejse er bestilt og betalt. Bureauet skriver også, at resten af det beløb, I har til gode, kan bruges inden for de næste 10 måneder. Fedt. Måske bliver der også penge til en lille rejse til en storby i efteråret. Det vil I se på, når tiden nærmer sig.

Middelhavet

Der er rigtigt mange mennesker, som valfarter til skønne feriesteder nede ved Middelhavet i deres sommerferie. Nogle tager afsted allerede i slutningen af juni, andre venter til skolernes sommerferie er slut. De rejser i august. De vil også gerne ned og nyde solen og havet. De ender bare med at få en dårlig tur. Hvorfor? Fordi varmen simpelthen er for kraftig. I Middelhavsområdet er august måned sædvanligvis den varmeste måned på hele året. Temperaturen kan nemt nå op omkring 37 – 42 graders varme. Og det er altså rigeligt varmt. Ok, der er som regel airconditionanlæg i ferieboligerne eller på hotelværelserne, men I tager jo ikke på ferie, for at sidde og kukkelure på et værelse, vel? I skal ud og se og opleve noget. Og her er det, at varmen kan blive direkte farlig. Sveden drypper af dig, imens du står i kø ved en billetluge til et eller andet site, I skal se. Du – og resten af familien – bliver irriterede – og tørstige. Men hvor er der en bod med læskedrikke? Det ender med skænderier og gråd.

Undgå bøvlet – rejs til Grækenland

Hvorfor dog udsætte sig selv for det mas? Hvorfor venter I ikke med at købe en af de mange billige rejser til Grækenland til september? Vejret er jo vidunderligt dernede i september. Det er ikke efterår endnu. Vandet ved strandene er varmt, fordi det er blevet varmet op af den brændende sol i august. Ok, der kan måske se lidt ’slidt’ ud på feriestedets tavernaer. Men det betyder da ikke, at maden ikke er lige så god, som den var i højsæsonen. Og ja, skulle der blive brug for, at I sætter aircondition til en enkelt dag eller aften, så fungerer den helt sikkert upåklageligt. I vil faktisk også kunne undgå køerne ved billetlugerne. Den tvingende trang til en læskedrik lige nu og her vil ikke opstå.

Rejseliv på godt og ondt
Rul til toppen