Billig polering

Mine forældre har snart guldbryllup. De blev gift, da de var helt unge. Min mor var lige fyldt 18 og min far 20. De er stadig lykkelige sammen og har et godt liv. OK, der er nogle skavanker her og der, men generelt er de i god form. De bor stadig i den kæmpe lejlighed, jeg voksede op i inde i København. Jeg og min mand besøger dem ofte, og vi overnatter altid i ’mit værelse’. Da min mor gik på pension sidste år, blev hun lidt rastløs. Det var svært for hende ikke at skulle møde på kontoret hver morgen. Nu går det bedre. Hun har fået tid til at beskæftige sig med mange af de ting, hun ikke havde tid til, mens hun arbejdede.

Aktiv pensionist

Hun går til forskellige foredrag om verdenshistorie og filosofi, lærer tysk og deltager i velgørenhedsarbejde. Min far havde ikke den slags problemer. Da han trak sig tilbage som bestyrelsesformand i firmaet, han ejer de fleste aktier i, begyndte han at læse fransk på universitetet og fik sin bachelor sidste år. Han er et geni med sprog. Det er muligvis derfor hans firma, var så succesfuldt.

Men nu skal vi som sagt til fest. Guldbryllupsfest. Hvad giver man sådan et par? De har alt, hvad de ønsker sig. Abonnementer på tidsskrifter og teaterforestillinger, et rigt socialt liv, tager ofte på rejser til Frankrig. Min bror og jeg har talt om at give dem en rejse til én af de tidligere franske kolonier. Cambodia eller sådan noget. Vi har haft følere ude hos dem angående den idé. De vil ikke rejse så langt. Det var med andre ord en dødssejler. Hvad så? En luksusferie til et skisted i Frankrig eller Østrig? Dur ikke. De står ikke på ski, og min far er meget kuldskær. Vi skal tænke i helt andre baner. Min bror sidder ved siden af mig i vores stue. Min mand og jeg bor i Vallensbæk.

Leder efter en billig vinduespudser

Min bror kommer tit forbi. Han er ved at lede efter noget på sin lap top. Jeg kigger ham over skulderen: ”Billig Vinduespudser København” søger han på. Hvad skal du bruge en vinduespudser i København til, spørger jeg. Er meget nysgerrig: Har han fået en ny kæreste efter skilsmissen? Og skal de flytte sammen i København?

Han kender mig og svarer, at, nej, han har endnu ikke planer om at flytte sammen med den kvinde, han kender. Men han tænkte, at vi måske kunne finde på en masse små eller større ting, vi kunne give vores forældre i guldbryllupsgave. Fx et års vinduespudsning. Så kan de få deres rengøringsdame til at bruge sin tid på at stryge deres lagener ordentligt i stedet for at pudse vinduerne. Han havde fundet et firma, hvor man kan købe sådan et klippekort til vinduespudsning. Så kan man bare booke tid med vinduespudseren, og så kommer han, når man vil have det. God idé. Lad os finde på mere af den slags. Vi lægger hjernerne i blød: Et abonnement på Netflix, så vi ikke behøver at kede os over DR1, som vores far ser, når vi besøger dem. En ugentlig buket blomster til stuen i et år. Medlemskab i en vinklub. Oplevelser. Mulighederne er mange.

Billig polering
Rul til toppen