Brug for advokat

Normalt tænker jeg ikke over, at der er overvågningskameraer på offentlige steder. Fx på metrostationer, eller i supermarkeder. Men når jeg bliver gjort opmærksom på det, så må jeg sige, at jeg faktisk ikke ved, om jeg er for eller imod overvågning. Der er både noget negativt og noget positivt ved det. Det negative – for mig – ligger i, at jeg synes, der er noget frihedsberøvende i at blive overvåget. Det positive er dog, at overvågningen kan hjælpe til at forebygge kriminalitet – eller til at finde gerningsmænd, der har begået en kriminel handling.

Grum historie

Tag nu den her historie om en af de her kontrolpersoner i metroen. Han var på vagt og udførte sit arbejde. Under hans tur gennem toget mødte han en gruppe unge mennesker. De bar ikke masker og sad med benene oppe på sæderne. Han henstillede til dem, at de skulle bære mundbind, og han bad dem om at fjerne benene fra sæderne. Det var der 2 af de unge mennesker, som ikke var villige til at gøre, så han bad dem igen om at gøre det, måske på en måde, som kunne fornærme dem. Jeg ved det ikke. Men udfaldet af udvekslingen var, at da kontrolløren steg ud af vognen ved næste station, fulgte de to unge efter ham, og man kan se på kameraet, at de havde en heftig dialog med kontrolløren. Billederne, som er blevet offentlig gjort, viser, at de unge slog og sparkede til kontrollanten. Man kan se, at især én af de unge sparker ham meget voldsomt.

Indlagt på hospital

Journalisten, som bragte reportagen, fortalte, at kontrolløren ligger på hospitalet nu, med en brækket kæbe, en brækket ryghvirvel og en svær hjernerystelse – men at han er i bedring og ikke vil få alvorlige mén. Han fortalte også, at politiet har været i stand til at identificere de unge via videoovervågningen. Der er tale om søskende. På 13 og 15 år. De vil naturligvis blive sigtet for grov vold. Det er kun et spørgsmål om ganske kort tid, førend de vil blive fundet.
Det siges, at de kommer fra en velhavende familie, så jeg tænker, at deres forældre allerede nu har kontaktet et virkelig dygtigt advokatfirma, som kan tale deres sag. Det vil blive nødvendigt, fordi billederne, der blev vist i nyhedsudsendelserne, viser to meget aggressive unge mennesker.

Ungdomskriminalitetsnævnet

Nu er det jo sådan, at den ene er over den kriminelle lavalder, så han vil givetvis blive sigtet. Jeg ved ikke, hvad der vil ske med den 13-årige. Det er helt sikkert, at han skal møde op i ungdomskriminalitetsnævnet for at forklare sin version af, hvad der er sket, og hvorfor han slog og sparkede til kontrolløren. Jeg håber, at advokaterne, som repræsenterer de to parter, kan finde en god løsning for begge parter. På den ene side mener jeg, at kontrolløren absolut skal have en stor erstatning. På den anden side, så vil det være trist, hvis to unge menneskers fremtid allerede nu bliver ødelagt, fordi de måske har handlet efter at være blevet provokeret. Det er svært at vide, hvad der blev sagt, lige inden de begyndte at slå og sparke manden.

Brug for advokat
Rul til toppen