Bruger du sko indendøre?

Det er der jo nok mange forskellige svar på. Og hvordan ved du lige, om du kan tillade dig at bære sko, når du træder ind i et hjem for første gang? Og så er der jo også en hel del kultur involveret i det, hvor du kommer fra, og hvad du er vokset op med.

Måske er du fra det kolde nord, hvor hjemmesko som dem fra Shepherd med lammeskindsfoer og skridsikre såler er normen. I Danmark kan de købes direkte hos Shepherd Shop.

Er sko indendøre ulækkert?

Mange synes, det er ulækkert at bære sko indenfor. Der kan jo være alt muligt, man har trådt i, som så kommer ind på gulve og tæpper. Ikke fordi de er specielt bakterie- eller skidtforskrækkede, men skidt udefra er jo en hel del anderledes end nullermænd og krummer.

Faktisk har en amerikansk undersøgelse vist, at sålerne på sko er mere beskidte og har flere bakterier end et toiletsæde! Der blev også fundet e coli bakterier! Det er da værd at tænke over. Både for dig selv, men da især også hvis du har små børn, der kravler rundt på gulvet.

Er du muslimsk eller svensk eller japansk for eksempel, er der ikke noget at tage fejl af. Skoene skal af.

Andre føler nærmest, at man ikke kan tillade sig at bede en gæst om at tage skoene af.

For mange er sko eller støvler også en del af deres outfit, og de vil måske føle sig skidt tilpas ved at skulle tage deres sko af.

Personligt er det det første, jeg tager af, når jeg kommer hjem. Det er nærmest en frigørende følelse i at tage skoene af efter en lang dag, og jeg får den der følelse – ahh nu er jeg hjemme! Så futter jeg enten rundt i bare tæer, hvis det ikke er for koldt, eller strømpefødder. Når det er koldt, og jeg rigtig skal hygge, finder jeg et par vamsede hjemmesko. Dem har jeg aldrig på uden for hjemmet, så det er en anden sag.

Der findes så ufatteligt mange lækre herre-hjemmesko derude.

Bruger du sko indendøre?
Rul til toppen