Den bedste trykspecialist

Det var en lidt vemodig dag forleden, da jeg skulle holde afskedstale for en af vores mangeårige medarbejdere på trykkeriet. Men Hans fylder 70 år om et par uger, og selv om han er frisk og har et jernhelbred, syntes han alligevel, at tiden var kommet til at gå på pension.

Hans er lidt af et faktotum i vores virksomhed, hvor han lige akkurat har nået at fejre 50 års jubilæum. Jeg kan huske, at min far fortalte om den unge trykker, der i 1960’erne som en af de første satte sig grundigt ind i det dengang nye Pantone farvesystem, som på daværende tidspunkt var et gennembrud for farvestyring til tryksager.

Lige siden har Hans været trykkeriets ekspert i farver, og han jonglerer rundt med de forskellige blandinger i hovedet, så man næsten kunne være fristet til at undvære de specielle Pantone farvevægte, som er en bydende nødvendighed for alle andre medarbejdere end lige netop Hans.

Han er så erfaren i det med farver, at han på en farveprøve med temmelig stor nøjagtighed kan se, hvor store mængder der skal bruges af de forskellige grundfarver for at ramme de præcise Pantone farver. Vi andre er nødsaget til at taste farven ind på en Pantone farvevægt og derefter få besked om, hvor stor mængde af grundfarverne, vi har brug for.

Nu skal vi så undvære Hans, men vi ønsker ham held og lykke med pensionisttilværelsen. Foruden den sædvanlige fratrædelsesgave fik han som minde en stor planche med farverne i en Pantone skala.

I dag arbejder mange trykkerier med digitaltryk, og kvaliteten i dag er intet mindre end fremragende! Tager du for eksempel sådan noget som flyers, er det jo oplagt at lave dem digitalt, og det er da også, hvad man gør hos det kendte trykkeri på Frederiksberg: Jensen Print. Jeg mener at vide, at de i dag er de førende i Danmark, når det handler om digitalprint og digital tryk. Du kan tjekke dem ud her.

Den bedste trykspecialist
Rul til toppen