Den travle hverdag

Når man har en travl hverdag med både mor og far på arbejde og børnene i skole samt til diverse fritidsaktiviteter, er det helt naturligt, at man ser frem til de ferier, som årets gang byder på. Ferierne er i sig selv dejlige, fordi de giver et sundt afbræk i hverdagen og dermed bliver til afstressende pauser i den travle hverdag. Og man får naturlig stresscoaching på den måde 🙂

Hvad giver stress?

Men også planlægningen af en ferie har for mig altid været en spændende proces. For hvad skulle vi nu bruge for eksempel den kommende efterårsferie til? Sådan en hel uges frihed kan jo give plads til både en længere rejse eller en god ferie i Danmark. Og på hvis præmisser, skal ferien holdes? Skal det være en rigtig børneferie, eller skal også de voksnes behov for afslapning tilgodeses? De sidstnævnte kunne jo godt tænkes at hælde mere til besøg på diverse museer eller andre seværdigheder, end børnene bryder sig om.

Nå, heldigvis kan de forskellige behov kombineres, så alle parter i familien bliver tilgodeset. Og her er det så, at det bliver ekstremt vigtigt at sikre, at du har den ro i sindet, der skal til, for at du og din familie kan få det optimale udbytte af en ferie. Her kan selv begyndende stress betyde, at ikke blot mister du værdien af ferien mentalt – du bliver faktisk endnu mere syg.

Stressbehandling?

Ja – det kan og SKAL behandles, og stressbehandling hjælper langt de fleste videre inden der opstår alvorligere problemer. I disse smartphone tider kan det faktisk være en god ide at bruge den lille fredsforstyrrer til det modsatte: At opnå fred. Og ja – der findes en app til det: https://www.birthebuhl.dk/mindfulness-app-sov-godt/

Har du ro, kan du bedre dyrke din familie og din ferie.

Og det er netop her, planlægningen af ferien kan blive spændende. Når man sidder om aftenen og undersøger de forskellige muligheder for afvikling af ferien, opstår der næsten altid muligheder, som både børn og voksne kan tilslutte sig.

Børnene vil helst et sted hen, hvor de kan få afløb for deres energi, mens de voksne ofte har ønsker om aktiv afslapning i ferien. Heldigvis er er det nemt at kombinere børnenes og de voksnes ønsker, hvis man vælger et feriecenter med badeland og andre aktiviteter.

ACT?

Acceptance and Commitment Therapy – det er, hvad ACT står for. Og er du i eller i nærheden af Aarhus, tilbyder den kendte Birthe Buhl ACT Terapi – Se mere om ACT i Aarhus her.

Den travle hverdag
Rul til toppen