Fætter Dennis og lyset

Min fætter Dennis er urmager og har en mindre forretning inde i midtbyen, hvor han dels sælger ure, dels reparerer for kunderne. Han har som andre i det fag oplevet, at der bliver færre og færre egentlige reparationer, for almindelig ure er i dag så billige, så de fleste mennesker vælger at købe et nyt, hvis det gamle ikke fungerer ordentligt længere. Derfor består meget af hans arbejde ved arbejdsbordet i butikkens baglokale i at udskifte batterier i de ure, kunderne kommer med.

Men der er jo folk, der går rundt dyre ure som Rolex eller andre kendte mærker, og hvis der opstår fejl på sådan et, vil folk jo gerne have dem repareret. Så der er altså fortsat reparationer at udføre for Dennis, som jeg besøgte i går.

LED lys til arbejde

Han fortalte, at han lige havde fået opsat helt ny og smart belysning ved sit arbejdsbord, for det kræver et godt lys, når man skal sidde og reparere armbåndsure, som i mange tilfælde er meget små. Det er nok alderen, mente Dennis, men i den senere tid syntes han, at han fik sværere og sværere ved at se ordentligt.

Derfor havde kan anskaffet to nye loftlamper til at hænge ned over bordet, og jeg kunne godt se, at de gav et virkeligt godt lys. Men Dennis havde suppleret med to væg lamper af typen med en fleksibel arm, så han kunne trække en lampe tæt hen til det emne, han sad med. Det hele er naturligvis det sidste nye i LED lamper 🙂

Det har hjulpet meget, men jeg skal nu nok snart have briller, mente Dennis.

Godt lys og lækkert udstyr

Jeg skal nu ikke have briller, men jeg ved til gengæld, at godt lys og i det hele taget godt grej og udstyr er fundamentet for det meste. For eksempel i mit arbejde som arkitekt. Når jeg tegner et hus eller en ombygning, har jeg det bedst ved at sigte efter højeste fællesnævner. For eksempel i indretningen af badeværelser, hvor VVS jo er en ikke uvæsentlig del. Jeg kan især godt lide at lade mig inspirere af det helt eksorbitant store udvalg, som min favoritleverandør har: https://www.elvvs.dk/c/bad-3490/

De har faktisk mere eller mindre samme indgangsvinkel til tingene, som jeg har – og det vil sige, at kvalitet overskygger alt andet!

Italiensk feinschmeckerei

Hvis du har et blødt punkt for italiensk design til badeværelset, bør du altså besøge Design4Home.dk – de har det vildeste!

Fætter Dennis og lyset
Rul til toppen