Derfor er løbetiden på dit lån vigtig

Der bliver ofte fremstillet det billede i medierne, at en alt for høj rente er hovedårsagen til løbetiden på lån. Til at der er forholdsvis mange, som kommer i økonomisk uføre, når de optager, f.eks. et forbrugslån. Det er da heller ingen hemmelighed, at renten på forbrugslån er høj, og at du derfor skal fokusere på renten, inden du vælger at optage et lån.

Renten er dog ikke den eneste ting, som er væsentligt for, at du vælger et lån, som du har mulighed for at betale rettidigt tilbage. Et andet væsentligt parameter er, at du fastsætter en fornuftig løbetid på dit kviklån. En løbetid, som du har mulighed for at overholde.

Løbetiden skal være realistisk

Selvom det lyder rimelig ligetil at aftale en realistisk løbetid, er det ikke altid lige simpelt. Årsagen til dette er, at mange låneudbydere indirekte presser dig til en kortere tilbagebetalingsperiode, da de ofte tilbyder dig en lavere rente, hvis du kan betale lånet tilbage over kort tid.

Det er dog ikke altid det rigtige valg. Har du mange penge til rådighed hver måned, er det selvfølgelig fornuftigt at aftale en hurtig tilbagebetaling, hvis det samtidig sikrer dig en lavere rente. Det er dog vigtigt, at du ikke aftaler en urealistisk løbetid for blot at få en lidt lavere rente.

En urealistisk løbetid vil nemlig højst sandsynligt betyde, at du ikke kan betale dit lån tilbage som aftalt, hvilket vil føre til, at der påsættes ekstra renter og gebyrer på dit lån. Det vil resultere i, at lånet bliver markant dyrere end først antaget, hvilket du på ingen måde kan være interesseret i.

Skab overblik og få en tryg låneproces

Det er altså helt essentielt, at du har et overblik over din økonomi, så du ved, hvordan stort et beløb du kan betale af hver måned. Det betyder samtidig også, at du skal være kritisk i dit valg af låneudbyder. Så du ikke vælger én, hvis løbetid ikke passer til din økonomiske situation.

Udover at det er en økonomisk fordel at aftale en realistisk løbetid på dit hurtig lån, skaber det også en tryghed i hverdagen. Det er tilfældet, da du er sikker på, at du kan overholde aftalen og dermed ikke bliver stresset, eller får dårlig samvittighed over, at pengene ikke slår til. At være opmærksom på løbetiden sikrer altså, at låneprocessen bliver uden ubehagelige økonomiske overraskelser.

Referencer: Penge-lån.nu og Hurtige-lån.dk

Derfor er løbetiden på dit lån vigtig
Rul til toppen