Derfor vil dit barn få gavn af lektiehjælp

Børn i skolealderen har ofte vidt forskellige forudsætninger, når de starter i skole.

Deres evne til at følge med i skolen afhænger meget af skolen de går på, men også af bagagen der følger med hjemmefra.

Især når børnene kommer hjem med lektier, der skal klares, kan de være afhængige af voksne til at hjælpe dem. Det er ofte let for forældrene i de små klasser, men bliver sværere jo ældre børnene bliver.

Lektiehjælp på skolen

Mange skoler tilbyder lektiehjælp, som er til for at hjælpe elever, der ellers kan have svært ved at få klaret lektierne. Det finder ofte sted efter skoletid, og har erfarne lektiehjælpere som kan hjælpe barnet, hvor der er brug for det.

Lektiehjælperne kan bruges til de fleste fag, men ofte er det de større fag som dansk og matematik, der bliver fokuseret på.

Lektiehjælp kan også være med til at få barnet ud af sin sædvanlige rolle på skolen, og give en større forståelse for faget end blot en løsning på en enkelt opgave.

Lektiehjælp derhjemme

Ud over lektiehjælp på skolen, er der også mulighed for at hyre lektiehjælpere (tutorer).

Tutorer besøger familien i hjemmet, og hjælper barnet på tomandshånd. Det er altså lektiehjælp som kan skræddersyes til barnets behov.

Tutorerne er ofte specialiseret inden for specifikke fag, og i nogle tilfælde også inden for forskellige læringsstile. På den måde kan barnet få mest ud af tiden med tutoren, hvis det ligger klart, hvad der er det svære og hvordan barnet lærer bedst.

En tutor kan desuden hjælpe med at holde fokus på opgaven, og hvad forventningen er til niveauet på klassetrinnet.

En god tutor vil også hjælpe barnet til at forstå processen i at løse en opgave, så metoden kan genbruges til andre opgaver. Der vil altså være et øget fokus på hvorfor og hvordan opgaven løses, i stedet for at være udelukkende resultatorienteret.

Mulighed for online lektiehjælp

Hvis det hverken er muligt for familien at modtage lektiehjælp på skolen eller i hjemmet, findes der også online lektiehjælp. Det er i så fald det samme, som når man hyrer en tutor til at besøge barnet i hjemmet, men foregår blot over internettet. Online lektiehjælp kan være en god mulighed for familier i yderområderne, eller i skilsmissefamilier hvor barnet ikke nødvendigvis er det samme sted hver uge.

Lektiehjælp kan virkelig være guld værd, og fremme den enkeltes forståelse for de forskellige fag. Det er derfor vigtigt hele tiden at have for øje, om der er nogle fag i skolen, som barnet har svært ved og reagere ved at skaffe hjælp, hvis der er behov for det.

 

Derfor vil dit barn få gavn af lektiehjælp
Rul til toppen