Dykkerudstyr

dykker i lækkert udstyr

Du har lige været til julefrokost i dykkeklubben. Det var en underholdende erfaring. Der var en rigtig god stemning, og du fik da også et par tips til, hvor du skal finde det dykkerudstyr, som du har et ønske om at investere i. Du har ikke været medlem af klubben i særligt lang tid, men siden du blev medlem, så har folk bare været så positive og søde overfor dig. Du har lige afsluttet dit første dykkerkursus, og certifikatet ligger allerede i skuffen derhjemme. Du har en plan om, at du vil tage flere dykkercertifikater i fremtiden, så du kan få lov til at dykke helt på egen hånd. Og eventuelt også undervise andre i at dykke sikkert på et tidspunkt. Men det er planer, der ligger ude i fremtiden.

Udstyret skal på plads

Lige nu handler det om, at du skal have noget udstyr. Og det er ikke kun et spørgsmål om en våddragt eller et par dykkerbriller eller dykkermasker. Nej, vi taler om det tungere udstyr – som fx en BCD jakke*. Men først, så er der lige noget med våddragter. Indtil videre har du lånt en våddragt af klubben, når du skulle dykke. Du har lagt mærke til, at de kan fås i forskellige tykkelser, ligesom du også kan få neoprensko i forskellige tykkelser. Du har derfor fået en masse tips i dag ved at spørge de mere erfarne klubkammerater om udstyr. Fx så har du fået at vide, at det vil være ret godt for dig, hvis du køber en tyk våddragt til brug om vinteren.

Vandtemperaturer

Vandet bliver jo ret koldt her i landet. Men hvis du fx skal dykke nede ved Middelhavet, så kan du nøjes med en tynd våddragt. Dernede er vandet ikke lige så koldt som her. Og det kan jo godt tænkes, at du på et tidspunkt tager på ferie et varmt sted – og gerne vil dykke der. Så en tynd og en tyk våddragt er minimum. Du har taget de gode råd til dig. Og lige nu sidder du ved din lap top. Du har skrevet ”Våddragt dame” i browserens søgefelt. Og du får en masse våddragter at se, når du beder Google om at vise dig billeder.

Våddragter ofte af neopren

Du kan se, at der er nogle navne på brands indenfor våddragter og neoprendragter, som du ofte hører, når du er nede i kluppen. Du kan også se, at der også er mode indenfor dykkerudstyr. Det er sådan noget med de små detaljer på våddragterne. Måske er der sømme, der har en eller anden modefarve. Der er våddragter, der har lange ben og lange ærmer, men der er også våddragter med korte ærmer og ben.

Du bliver lidt overvældet over udvalget, som du kan vælge en våddragt fra. Du er dog overbevist om, at det vil være bedst, hvis du vælger en våddragt, som ikke er overvældende dyr, men som heller ikke er af dårlig kvalitet. Og her kommer du igen i tvivl. Hvordan finder man en våddragt i god kvalitet? Hvordan vurderes kvaliteten på en våddragt?

*: BCD er forkortelsen for Buoyancy Control Device.

Dykkerudstyr
Rul til toppen