Fra Østerbro eller Vesterbro?

Låsesmed på arbejde

Det larmer. Der er mange mennesker, der taler. Nej, de taler ikke. De råber i munden på hinanden. Der er åbenbart stor diskussion imellem dem: Det er alle ejerne af bygningens lejligheder, der holder ejerforeningsmøde. Det foregår altid nede i bygningens indgang. Og det er som regel et højrøstet møde. De når aldrig til enighed. Og du er sikker på, at de heller ikke kommer til enighed denne gang. Det handler om, at der skal laves tyverisikring i bygningen. En af ejerne vil have sat alarmer op overalt. En anden – ham den besindige og lidt forsigtige – siger noget om, at alarmer i virkeligheden ikke er effektive.

Hvis ikke alarm – hvad så?

De kan skræmme en tyv. Men de kan altså også skræmme en beboer. Så det vil han fraråde. Du lytter. Du har ikke adgang til mødet. Som lejer af lejligheden på første sal, kan du dog høre, alt, hvad der bliver sagt. Og her spidser du ører. Du har aldrig tænkt på det. Men det er jo rigtigt, hvad manden siger. En tyverialarm er ikke mere, end hvad ordet siger: En alarm. Det er ikke en mekanisme, der sikrer imod indbrud. Diskussionen løber ud af en tangent. Flere af ejerne har også lyttet til den besindige mand. De har hørt, at tyverialarmer er nødvendige for, at de kan føle sig trygge i deres bolig. Men hvad nytter en tyverialarm, hvis tyven kommer midt om formiddagen, hvor bygningen bogstaveligt talt er tom, fordi alle er ude på forskellige gerninger.

Lokal låsesmed på Østerbro

Du kan høre, at de spørger sig selv. Og du kan høre, at flere af dem faktisk mener, at de bør kontakte en lokal låsesmed på Østerbro, og få hans mening om, hvilken form for tyverisikring der er bedst. Måske vil det være bedre med nogle tidssvarende låse til alle lejligheder – og så måske noget med videoovervågning. Den krakiler, der holder på at tyverialarmer er gode, arbejder for et vagtfirma. Det ved du. Du har talt med ham flere gange. Han er en flink fyr. Men åbenbart også meget stædig.

Prøv også Vesterbro

Du kan høre, at de fleste ejere er ved at være trætte af at høre på deres diskussion. De foreslår, at de kontakter to eller tre forskellige låsesmede inkl. en fra Vesterbro (dette firma) for at få deres mening. De har vel også erfaringerne. Det er jo dem, der skifter låsene, når folk har haft indbrud. Du kan høre, at de faktisk er ret enige om, at det vil være den bedste fremgangsmåde. Utroligt. Ejerne er enige om noget. Det er noget af en overraskelse.

Det, du så tænker på, er, om du vil få en huslejestigning. Givetvis. Er det ok? Både ja og nej. Ja, fordi du får en sikrere bolig. Nej, fordi det burde være en lejers ret, at boligen er tyverisikret, når han eller hun lejer sin bolig. Du vil givetvis kunne diskutere dig frem til et kompromis med din udlejer. Du har jo nogle argumenter på din side: Du skal da ikke betale, fordi din udlejer laver forbedringer i sin ejendom, der faktisk forøger værdien af den. Og han kan ikke ændre din kontrakt i de næste par år.

Fra Østerbro eller Vesterbro?
Rul til toppen