Gaver fra musikforretningen

børneguitar til begynder

Det er altid svært at vælge, når udvalget er stort. Er der kun to modeller, så er det noget nemmere: Den blå eller den grønne? Den store eller den lille? 50% chance for at købet bliver en succes. Men når der er flere modeller, så kan det blive ret svært. Og ja, du har sikkert stået i situationen mange gange: Den grønne, den blå, den røde eller den orange? Og du er gået fra butikken – uden at købe, fordi du ikke kunne bestemme dig.

Musikalsk barnebarn

Sådan var det også forleden, da du var inde i en instrumentforretning for at købe et instrument til dit barnebarn. Han skal have enten et trommesæt eller en begynder guitar. Det står der i hvert fald, at han ønsker sig på den ønskeseddel, hans far har sendt dig. Egentlig troede du først, at han ønskede sig en god mikrofon til sit syngeri.

Du kom ind i forretningen med en tanke om, at du ville købe en begynder guitar til dit barnebarn. Han skal jo have en fin gave til sin fødselsdag. Men du blev faktisk helt overvældet over, hvor mange forskellige guitarer de havde i forretningen. Akustiske og elektriske. I mange forskellige størrelser. Nogle af dem var ret tunge at bære. Andre var lettere. Og så havde de også sådan nogle begynder sæt, hvor den elektriske guitar blev ledsaget af forstærker, taske, kabler – men ingen mikrofon. Sådan en slags pakkeløsning. Prisen?

En billig begyndermodel

Ja, det var jo faktisk en billig begynder guitar – den der pakkeløsning. Men er det så en guitar i god kvalitet? Og kan drengen i det hele taget håndtere den? Han bliver 8 år. Du var meget i tvivl, men har fået en del mere viden om, hvad en begynder guitar kan være. Nu, hvor du alligevel var i forretningen, bad du også om at se, hvad de kunne tilbyde af trommesæt til børn. Du havde godt nok en idé om, at det ville være dyrt. Men egentlig blev du overrasket over, at du kan købe et trommesæt for kun nogle få hundrede kroner mere, end hvad en begynder guitar koster. Du kunne naturligvis også købe dyre trommesæt. Men, der er grænser for, hvad en gave til en dreng på 8 skal koste! Og i virkeligheden har du også en ret klar idé om, at din søn selv har skrevet det der trommesæt på ønskesedlen, fordi det i virkeligheden skal være ham – og ikke dit barnebarn – der skal spille på det.

Lidt tænkepause før køb

Du spørger ekspedienten, om du kan få lidt betænkningstid inden du beslutter dig for, hvilket instrument du skal købe. Selvfølgelig kan du det. Det er ikke noget problem. Så du går en tur og tænker dig om: Den der pakkeløsning med en begynder guitar og hele udstyret vil være god. Drengen vil kunne håndtere den. Trommesættet vil han vokse fra. Det vil han nok også gøre i forhold til guitaren. Men trommesættet? Det fylder meget. Er der plads til det på hans værelse? Du vælger ikke at købe et trommesæt til dit barnebarn. Du vælger at købe begynder guitaren. Du går tilbage til forretningen. Får købt guitaren. Ekspedienten lover, at de nok skal sende pakken til den rigtige adresse i løbet af den næste dag.

Gaver fra musikforretningen
Rul til toppen