Glemt fornyelse af LEI

Vores økonomichef er voldsomt sur i dag. Han har været nødt til at forklare de store tab, som virksomheden har lidt i det første kvartal i år. Det har åbenbart ikke været et godt bestyrelsesmøde. Han vidste godt, at det ville blive en tung opgave. Men derfor behøver han da ikke at være så sur. Det er jo ikke hans skyld, at aktierne er faldet. Der har jo været et styrtdyk på alle aktiemarkeder. At bestyrelsesmedlemmerne også godt er klar over, at det ikke er vores skyld, burde han kunne tackle uden de sure miner.

LEI kode!

Her i regnskabsafdelingen har vi haft rigtig travlt med at få alle bilagene til bestyrelsesmødet klar. Det plejer at være et puslespil, som vi dog altid får lagt til tiden. Og på den pæne måde, så han kan møde op velforberedt. Det nåede vi bare ikke til mødet i dag. Vi havde nemlig glemt at få fornyet vores Lei kode. Og det betød, at vi ikke kunne give de rigtige oplysninger om den handel med værdipapirer. Vi kunne simpelthen ikke få de sidste informationer ud. Og det er naturligvis derfor, at han er så sur. Ved du, hvad det er er? Eller kan du læse om det her.

Ret stor fejl

Det er også en stor fejl, vi har lavet. Det må jeg erkende. Så vi min kollega og jeg, har haft fat i en virksomhed, som kan foretage en fornyelse af vores Lei registrering. Hurtigt. Vi skal have de oplysninger hurtigst muligt. Ellers bliver der ballade med bestyrelsen. Og økonomichefen.

Det undrer mig bare, at vi kunne glemme sådan noget. Godt nok har vi haft rigtigt travlt, men det er ikke en undskyldning for at få den kode fornyet. Den skal, fornyes hvert år. Ellers kan virksomheden ikke handle med værdipapirer. Og det er vigtigt for den, at den kan det. Det hører med, når man bliver en stor koncern.

Så vi har stået skoleret og har fået besked på, at vi skal ændre arbejdsgangen inden næste bestyrelsesmøde. Vi skal simpelthen lave en tjekliste, som vi skal bruge, og ikke bare tro, at vi kan lære udenad, så vi ikke glemmer den slags essentielle ting i vores rapport.

Min opgave fremover

Det bliver min opgave fremover at holde øje med om vores Lei nummer er opdateret. Er den ikke det, så kan virksomheden ikke handle med værdipapirer. Og det gælder ikke kun for virksomheden her, hvor vi arbejder. Det gælder også for virksomhedens datterselskaber. De har nemlig også hver især et Lei nummer. Og de handler også med værdipapirer. Så når vi glemmer at forny Lei registreringen for et af dem, så kan det pågældende selskab ikke handle, og det kan medføre tab.
Sådan som det åbenbart er sket her i det første kvartal. Et af virksomhedens datterselskaber har nemlig ikke længere et gældende Lei nummer. Vi ved faktisk ikke, hvor længe, siden det er, at det udløb. Men selskabets tab har smittet af på hele koncernens regnskab. Og det får naturligvis konsekvenser for hele koncernens strategi fremover. Der går rygter om, at bestyrelsen overvejer at skille sig af med det pågældende datterselskab.

Glemt fornyelse af LEI
Rul til toppen