Guide til valg af topmadras – få gode råd her

En topmadras kan ses som beskyttelse for selve sengemadrassen, og den kan kompensere for en for hård eller for blød madras. Når man skal købe en topmadras, er der mange faktorer, man bør overveje. Det er vidt forskelligt fra person til person, hvordan man ønsker sin topmadras. Topmadrassen er med til at gøre søvnen betydeligt bedre, da den udvider mulighederne for den individuelt passende komfort. Men denne gode komfort er afhængig af mange ting, hvilke er værd at overveje inden, man køber sig en topmadras.

Størrelse og passende komfort

Topmadrassen må hverken være for stor eller for lille i forhold til sengestørrelsen. Størrelsen er dermed en af de første ting, man skal have styr på. Noget andet er hvor blød, man ønsker sin seng. Topmadrassen fungerer kompenserende for en for blød eller hård sengemadras. Hvis man synes sengemadrassen er for hård, kan man vælge en blødere topmadras, man finder bedre passende. Man kan også få topmadrasser af lidt hårdere karakter, hvis man ønsker det. Komforten afhænger også af, hvor fast man ønsker sin topmadras. Fastheden er også noget, der afgøres af topmadrassen fyldmateriale.

Topmadrassens fyld

På markedet for topmadrasser findes et væld af forskellige materialer, der er brugt til henholdsvis udfyldning af topmadrasserne og betræk. Materialerne til udfyldning af topmadrasserne kan have mange forskellige effekter, hvorfor materialet er vigtigt at overveje. Udfyldningen kan være forskellige typer af skum eller eksempelvis latex.

De forskellige materialer har forskellige evner. Nogle er bedre væskeledende end andre, og udfyldningen spiller en stor rolle i henhold til blødheden. Nogle materialer er også bedre til ventilation, hvilket også effektiviserer absorberingen af fugt. I forhold til fastheden er materialet vigtigt, da nogle skumtypers fasthed eksempelvis er afhængige af rummets temperatur. Nogle topmadrasser er i stand til at tage form efter personen, der i sengen. Materialet af fyldet er altså noget af det essentielle at overveje, når man skal købe topmadras.

Betræk

Topmadrassen kan også betrækkes med forskellige materialer, hvilket også er værd at overveje. Nogle af disse betræk kan tages af og vaskes, hvis man eksempelvis lider af støvallergi eller lignende. Det er også forskelligt, hvorledes de forskellige betræk deltager i væskeafledningen. Væskeafledningen er med til at skåne sengemadrassen, da selve sengemadrassen ikke kommer i kontakt med kropssveden.

Guide til valg af topmadras – få gode råd her
Rul til toppen