Hvordan fungerer en varmepumpe egentligt?

En varmepumpe er det sidste ny indenfor energioptimering – ja, faktisk har varmepumper vist sig at være mere end fire gange mere effektive end hvis du bruger en normal form for el.

En varmepumpe er nemlig lavet af fire hoveddele, heriblandt en fordamper, en kondensator, en kompressor og en termoventil. Alle har deres egne funktioner når det gælder om at varme dit hus op. En varmepumpe fungere nemlig som et slags varmeanlæg som bruger dens kilder der har et lavt temperaturniveau – heriblandt vand og luft som et eksempel.

Varmepumpen bruger varmen fra dens omgivelser

Når du har installeret og startet din varmepumpe vil den begynde at bruge den energi som kan den få fra omgivelserne. Som vi allerede har nævnt så kan dette være fra vand, fra jorden, fra luften og evt. udsugningsluft.

Når den damp, som den har kunnet skaffe udefra, er kommet ind i dens kompressor, begynder den at hæve trykket, hvorefter du får det du gerne vil have: Nemlig at temperaturen stiger.

Når du har fået det varme du skal bruge fra den ovennævnte proces vil en varmepumpe begynde at afkøle dens kølemiddel, som vil blive til væske. Efter det er blevet til væske, vil det løbe igennem vores termoventil, for til sidst at komme hen til starten, som er ved fordamperen.

Og sådan vil det fortsætte igen

Som vi allerede har nævnt, så vil hele den her proces som en varmepumpe har komme til at spare dig for mange penge. Ja faktisk har en model af varmepumpen fået så meget ros af det svenske energiselskab at de lavede en millioninvestering i varmepumpe priser: Bedste-varmepumpe.dk.

Hvis vi skal kigge på hvad Danmark siger til varmepumperne har vores teknologiske Institut også været med til at sige at dette vidunder er fremtiden for alle husstande.

Hvordan fungerer en varmepumpe egentligt?
Rul til toppen