Konflikthåndtering

I vores borgerforening her i byen har vi i årets løb en række arrangementer med foredrag efterfulgt af fælles spisning. Som bestyrelsesmedlem tager jeg mig altid af arbejdet med at opstille det nødvendige A/V-udstyr, når der er behov for det. Det er helt naturligt, da jeg er byens eneste el-installatør og i min forretning har investeret i en del af den slags udstyr, som jeg lejer ud.

Her i sidste uge havde vi besøg af en kvinde, som skulle holde foredrag om ekspeditioner, som hun i sin egenskab af geolog har deltaget i. Hun havde på forhånd bedt om mulighed for at vise både levende billeder og stillfotos, som hun har taget på sine ekspeditioner. Jeg har tidligere hørt et foredrag af Erik B. Jørgensen om kajakture: http://komud.dk/skandinavien-rundt-i-kajak-foredrag-ekspeditioner-og-eventyr/

Det blev et meget levende og tankevækkende foredrag, som jeg er sikker på, at alle tilhørerne fik et godt udbytte af. Især hendes beretning om en ekspedition i Peru, som primært var for arkæologer, der skulle forsøge at finde nye facts om inkaerne, var interessant. Hun var med som geolog, fordi aldersbestemmelse af forskellige jord- eller klippelag netop er hendes speciale.

Hun kom også ind på de vilkår, man lever under i forbindelse med sådan en ekspedition. Derfor blev en del af hendes indlæg til et foredrag om sammenhold, som ifølge hende er alfa og omega, hvis en ekspedition af den type skal blive til en succes.

Den del af foredraget var meget givende for os tilhørere, så vi skal nok satse på at finde en person, der kan holde et foredrag om samarbejde i det hele taget. Og mon ikke det med konflikthåndtering også er vigtigt?

Konflikthåndtering
Rul til toppen