Kontrol er bedst

Hvad gør man, når man ikke ved noget som helst om biler og har akut brug for én? Findes der bilkøbs-konsulenter, man kan henvende sig til og få vejledning fra? Jeg har jo hørt så meget om, at folk er blevet snydt, eller har fået lavet en dårlig handel, når de har været henne hos en brugtbilsforhandler. Jeg har også hørt om folk, der har købt en brugt bil fra en privatperson, og de er havnet i pinlige situationer, hvor de ikke har været klar over, at der var restgæld i bilen.

Pas på restgæld

De har simpelthen købt en gæld. Det vil jeg ikke risikere. Men hvordan finder man ud af, om der er restgæld i en bil? Kan man gå på nettet og bare skrive: Restgæld i bil og så et stelnummer? Jeg kunne godt bruge en eksperts hjælp. Jeg har nemlig brug for en bil. Jeg skal starte på mit nye arbejde på mandag, og jeg har altså ikke lyst til at stå op kl. 5 for at skulle rejse med de offentlige transportmidler, som aldrig når frem til tiden. Så en bil står højest på min ønskeseddel.

Fætter har svaret

Min fætter ved meget om biler, men han er i udlandet i den her uge. Han har taget chancen og er rejst sydpå med sin familie. Jeg overvejede at ringe ham op for at få nogle gode råd. Men jeg valgte at sende ham en sms. Så kan han se den, når han har tid, og svare, hvis han vil.

Der gik ikke, ret lang tid efter at jeg havde sendt sms’en, så kom der et svar fra ham: ”1: Søg nummerplade oplysninger. 2: Tjek kilometertal. 3: Spørg mig igen, hvis du er i tvivl. PS. Du må gerne ringe mig op, når du er hos forhandleren.” Det er en sød fætter, jeg har. Så rart at vide, at han vil hjælpe – selv på lang afstand.

Internettet har virkelig gjort mange ting meget, meget nemmere, når man ved, hvor og hvordan man skal søge.

 

Kontrol er bedst
Rul til toppen