Rustbeskyttelse på Fyn?

Egentlig bryder jeg mig ikke om at køre i bil. Jeg gør, hvad jeg kan for at undgå det. Jeg har altid følelsen af, at jeg har et stort våben imellem hænderne, når jeg kører. Jeg er en forsigtig bilist. Hvis jeg lige pludselig bliver bange, ja så tænder jeg for alarmlysene og kører ind til siden. Jeg stopper bilen og tager en dyb indånding, før jeg samler mig sammen til at køre videre. Der går dog ikke en eneste dag, hvor jeg ikke er ude at køre. Når man bor et ret ensomt sted, som jeg gør, så er man afhængig af en bil. Hvis jeg fx har glemt at købe en bakke æg, ja, så er jeg nødt til at køre 9 km for at komme hen til den nærmeste købmand (som ikke altid har friske æg!)

Gik ud som et lys

Her forleden dag var jeg så ude at køre igen – igen. (Havde glemt at købe mel.) På vejen ned til købmanden skulle jeg så køre på en meget smal og hullet vej – det støjer fælt i bilen. Der var store pytter efter det kæmpe regnskyl, vi havde fået og naturligvis kørte jeg bare igennem en af pytterne. Det har jeg gjort så tit. Men så skete der det, at min bil gik i stå midt ude på den store vej. Sådan lige, 2 km inden jeg når frem til købmanden. Bilen gik bare ud som et stearinlys i vinden. Den stoppede og ville ikke længere. Det er noget, jeg har prøvet før. Jeg ved, at jeg bare skal vente i nogle minutter, så vil bilen starte igen. Men denne gang ville den ikke. Jeg måtte ringe til Falck og få dem til at sende en mekaniker ud og hjælpe mig med at få bilen startet igen. (Jeg siger dig: Det er spild af tid at sidde der på en regnvåd dag og vente på, at en mekaniker kan komme og fixe et lille problem.)

Rustbeskyttelse er et must

Mekanikeren kom. Han kunne se, hvad problemet er, og vi fik bilen startet. Han sagde dog til mig, at rustbeskyttelse af biler som her er et must, når man bor på landet. Og han kunne se, at jeg ikke har fået lavet en undervognsbehandling i årevis. Hans anbefaling var, at jeg får lavet sådan en behandling hurtigst muligt. Især fordi efteråret og meget regn kommer snart. Han kørte igen – videre til næste opgave.

Hvem er bedst her på Fyn?

Jeg har selvfølgelig ikke nogen som helst idé om, hvor man får lavet undervognsbehandlinger. Men jeg har da hoved nok til at google det. ”Undervognsbehandling på Fyn” – det er da nemt nok. Skulle man tro. Men nej. Så får man jo bare en liste med forskellige navne ud. Hvad er kriterierne for at vælge en god, undervognsbehandler?

Det endte med, at jeg brugte en hel eftermiddag på at læse om undervognsbehandlinger. Flere timer spildt på noget, jeg ikke er interesseret i. Men jeg nåede dog frem til, at det bedste ville være at søge på: ”Tectyl i Odense”. Så det gjorde jeg. Og jeg fandt et firma, som har givet mig tid til at komme med bilen på onsdag.

Rustbeskyttelse på Fyn?
Rul til toppen