Leje af facadestillads?

Åh, jeg er lettet. Vi nåede det inden, sommeren virkeligt sætter ind. Vi får lov til at nyde sommeren i ro og fred. Vi kan lægge os på terrassen og nyde solen. Vi kan dumpe vores dovne kroppe i poolen, uden at nogen bliver generet. Vi har nemlig fået et stejlere tag på huset. Og det har faktisk været noget af et eventyr. Det var egentlig min mands idé. Han er god til det her med rum og at udnytte dem maksimalt. Han kunne se, at hvis vi rejste taget lidt mere stejlt, så ville vi faktisk kunne få flere bolig-km2 ud af huset. Vi ville kunne lave en lille, ekstra etage ovenpå, som vi eventuelt kan udnytte som TV-rum, eller et gæsteværelse. Omkostningen ville ikke være så uforholdsmæssigt meget større end den, som vi skulle betale for at få repareret taget. Og det var nødvendigt.

Stillads på facaden

Så, da han kontaktede en arkitekt for at diskutere sin idé med hende, fik han positiv feedback. Hun fik opgaven med at sørge for de rigtige tegninger og byggetilladelse, så vi kunne realisere idéen. Hun kastede sig over opgaven med ildhu. Og heldigvis for det. Hvorfor? Fordi hun lavede et meget detaljeret budget for hele projektet. Der var mange ting, som min mand ikke havde tænkt på. Fx noget så simpelt, som hvad det vil koste at leje et facadestillads. Han ville aldrig have tænkt på at undersøge, hvad leje af stillads faktisk koster. Eller tænkt på for eksempel materialeplatforme.

Hun fik sat tingene op og i relief, så vi begge to kunne forstå det. Både hvad angår den kreative side af sagen og den økonomiske. Min mand er den kreative hjerne. Jeg er hende, der står for økonomien. Alle store beslutninger, der involverer et budget, som overgår 2.500 kroner, går via mig. Desværre. Jeg ville ønske, at det kunne være anderledes. Men det kan det ikke. Min mand ville formøble hele vores formue i løbet af ganske kort tid, hvis jeg ikke var her til at holde tøjlerne.Nej, jeg er ikke nærig. Jeg passer bare på. Og som almindelig talknuser i en bank, ja, så er, jeg vant til det.

Arkitektens budget

Og heldigvis. Jeg opdagede faktisk en fejl i arkitektens budget. Det var ellers flot sat op. Og tilbuddene på forskellige ydelser, som hun havde indhentet, var rimelige. Men jeg kan bare ikke undgå at se, når der er to næsten identiske budgetlinjer i et budget.

Budgettet, hun havde opstillet, var flot. Men på den ene linje stod der ”leje af stillads” og på en anden, stod der ”stilladsudlejning”. Jeg kunne naturligvis ikke undgå at tænke, at hun havde sat den samme udgift op to gange. Jeg måtte selvfølgelig spørge hende om, hvad forskellen mellem de to linjer er – ikke i pris – de var identiske – men i indhold forklarede hun mig, at det var hendes fejl. Hun havde siddet med tegningerne til kl. 3 om morgenen, og derefter skulle budgettet laves. Hun var træt, men ville have papirerne afsted, så vi kunne få tilladelsen hurtigst muligt. Målet var jo, at vi skulle kunne nyde sommeren i fred for håndværkere. Og stilladsfirmaet er højt anbefalet.

Leje af facadestillads?
Rul til toppen