Firmagaver til jul

Selvom sommeren dårligt er kommet, så er vi faktisk i gang med allerede nu at planlægge alle aktiviteterne, vi skal have på plads til vinter. Sådan er det bare her i virksomheden. Vi designer tøj, og efterårets mode skal jo vises lige om lidt. Den nye kollektion, som vi designede i sidste efterår, er nu i produktion. Den er godt nok blevet forsinket på grund af alt, det her med Covid-19, men vi kan se, at der kommer gang i dampmaskinerne rundt omkring. Stille og roligt. Og når de kører, så går det tjept.

Næste år planlægges nu

Vinteren skal bruges til at planlægge næste års kollektioner. Vi kommer med 2 hvert år. Men der er meget at holde styr på. Vi skal jo ikke kun finde de nye designere, der er på vej frem. Vi skal lave aftaler med dem. Og sikre, at de leverer det, vi bestiller hos dem.

Vi forkæler med firmagaver

Men inden da, så skal vi også have lagt vores budget. Vi bruger ret mange penge på at markedsføre produkterne, vi laver. Jævnligt forkæler vi også med firmagaver fra Y-Design, da de har de lækreste i alle prisklasser.

Og det kræver, at vi hele tiden har kontakt til leverandører af råmaterialerne, så vi kan være sikre på, at designerne ved, hvad det er for materialer, vi vil arbejde med i de kommende kollektioner. Vi skal også have konstant kontakt til vores kunder, som faktisk sælger produkterne. Det kan være noget af en labyrint at gå rundt i. Nogle af kunderne spørger jo efter varer, der egentlig er gået ud af produktion, men som viste sig at være meget populære blandt forbrugerne. Det kræver også, at vi hele tiden har styr på budgettet. Det er med andre ord et stort projekt, vi har gang i. Her er jeg ved at lave en råskitse til en handlingsplan, så vi får lidt mere styr på tingene. De sidste måneders lockdown har ligesom efterladt et kaos i planlægningen. Det er ikke så godt.

Julegaver til kunder og medarbejdere

Foreløbigt står der ikke så meget på min råskitse. Kun få linjer. Fx står der: ”Budgettering for næste års markedsføring.” Der står ikke endnu et navn ud for den, som skal have ansvaret for det. Håber sandelig ikke, at det bliver mig. Der står også ”kontakte designere for at høre, om de vil samarbejde med os.” Her er heller ikke noget navn. Jeg melder mig frivilligt. På listen står der også: ”Arrangere julefest.” Den bliver sikkert delegeret til vores sekretær. Det er hun god til. Der står også i parentesen ved siden af ”Firma julegaver.” Den får vores sekretær nok, også lov til at tage. Det er et nyt tiltag, vi sætter i gang. Vi vil gerne give vores gode kunder en opmærksomhed. De skal vide, at vi er glade for samarbejdet med dem. De sælger jo vores produkter til forbrugerne. Og de gør det glimrende.Og vi glemmer heller ikke at værdsætte vores medarbejdere – det læste jeg en artikel om forleden her.

Til sidst står der ”Kontinuerlig kontakt til leverandører af materialer.” Den vil jeg nødig påtage mig. Det er en opgave, jeg bare ikke kan håndtere. Selvom leverandørerne altid lover, at de nok skal overholde deadlines, så er der altid noget, der går galt for dem. Det holder mit temperament ikke til.

Firmagaver til jul
Rul til toppen